Kobider Başkanı Özgenç: Ekonomik İstikrarın Sürmesinden Yanayız

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, iş dünyasının arzusunun ekonomik istikrarın sürmesi olduğunu belirtti.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, iş dünyasının arzusunun ekonomik istikrarın sürmesi olduğunu belirtti.

Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomik istikrarın siyasi istikrarın sürmesi ile büyüdüğüne dikkat çekti.

Son günlerde Türkiye‘de yapılacak olan seçimlerde türlü oyun ve entrikaların yaşandığını hatırlatan Özgenç, "Basına yansıyan haberlere göre iş dünyasından ve benzeri kesimlerden bazı partilere alenen veya el altından desteklerin yapıldığı bilinmektedir. Bunların haricinde yabancıların da seçmene yayın yoluyla parti önerileri yapmaları, başta İngiliz medyası olmak üzere yabancı basın kuruluşlarının ülkemizdeki seçimlerde taraf olması manidardır.” dedi.

12 Haziran’da ülkenin geleceğinin oylanacağını savunun Özgenç, 12 Haziran‘da oylanacak olanın halkın iradesi ve ülkenin geleceği olduğunu vurguladı. Ülkenin geleceğine sahip çıkmanın herkesin görevi olduğunun altını çizen Özgenç, her vatandaşın duyarlı davranıp sandığa giderek oyunu kullanması gerektiğine değindi.

Özgenç, 12 Haziran’daki seçimin, ülkenin içinde bulunduğu durum ve gelişmeler dikkate alındığında, bundan önceki seçimlerden çok daha önemli ve anlamlı bir hale geldiğini kaydetti.

Bu seçimi Türkiye‘nin kader seçimi noktasına taşıyan ana unsurun da sivil bir anayasa arzusundan kaynaklandığının altını çizen Özgenç, "Türkiye‘nin düzeninin özgürlüklere göre yeniden şekillendirilmek zorundadır. Bu da ancak yeni bir Anayasa ile yapılabilir. 12 Haziran‘da sandıkta oluşacak güçler dengesi Türkiye’nin kısa, orta ve uzun vadede hangi noktaya taşınacağına karar verecektir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye‘de güven ve istikrar ortamının sürmesinin önemine vurgu yapan Özgenç, açıklamasına şöyle devam etti: “Türkiye, koalisyonlardan, darbelerden, muhtıralardan ve bunların sonucunda oluşan ekonomik krizlerden, devalüasyonlardan çok çekti. Bu nedenlerden dolayı güçlü hükümetlerin iş başına gelmeleri bu olumsuzluklara engeldir. Ayrıca istikrarın olmadığı yerde haliyle güvende olmayacağından yatırımlarda uzun soluklu olmaz. Bu ve buna benzer endişelerimizin tekrar yaşanmaması için tek çare, tek parti iktidarıdır. Bununla birlikte Türkiye’nin sorunlarını bilen ehil kadrolar iş başında olmalıdır. 12 Haziran Genel Seçimleri‘nin geçmişte olduğu gibi aydınlık yarınlara taşıyacak kadroların iş başında olmalarında yarar vardır.”

    Türkiye geçmiş dönemde ne çektiyse siyasi istikrarsızlıktan çektiğini kaydeden Özgenç, seçimde ideolojik saplantılardan arınıp ülkenin geleceği için tercih yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.