Metem Ve Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisi Açtı

Kars Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri çalışmalarını sergiledi.

Kars Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri ile Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri çalışmalarını sergiledi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri ile il ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yıl boyunca hazırladıkları projelerini ve çalışmalarının yer aldığı sergiyi Kars Valisi Ahmet Kara ile Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş birlikte açtı.

Açılışta konuşan Vali Kara, sanayi ve teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin, el emeğinin, göz nurunun ve alın terinin yerini hiçbir zaman hiçbir makine, modern teknoloji ürününün tutamayacağını söyledi. Konuşmasında bölge genelinde yaşanan kalifiye eleman açığına değinen Vali Kara, “Bölgemizde en önemli eksik, kalifiye eleman, becerili eleman ve usta eleman eksiğidir. Ülkemizde Milli Eğitim’in sorunları ile Mesleki ve Teknik Eğitim’in sorunları neredeyse eşdeğerdir. Yani Mesleki ve Teknik Eğitim, yani beceri eğitimi, yani kalifiye eleman yetiştirilmesi tamamlandığı zaman bölgemiz, şehrimiz, ülkemiz kalkınmasını tamamlamış olacaktır.” dedi.

Programda Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Kafkas Halk Oyunları gösterisi ile bir de defile sunuldu. Programda, Kağızman Halk Eğitim Merkezi yöneticileri Kağızman bebeğinin tanıtımı için Vali Kara‘dan destek isterken, Arpaçay Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ise Kara’ya halıya işlenmiş portesini hediye etti.

Açılışa Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Azerbaycan Kars Konsolosu Ayhan Süleymanov ve İl Müftüsü İlyas Gümüş de katıldı.