Mersin İş Dünyası Milletvekili Adayları Buluşması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, "8,5 yıllık AK Parti iktidarında, Mersin verdiği emeğin, verdiği verginin karşılığını alamamıştır. AK Parti Mersin‘e borçludur" dedi.

Mersin İş Dünyası Milletvekili Adayları Buluşması
‘Mersin İş Dünyası Milletvekilleri Adayları Buluşması‘ adlı toplantı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası‘nda (MTSO) gerçekleşti.

Toplantıya, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, MHP Mersin milletvekilleri Behiç Çelik, Kadir Ural, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna katıldı.

Burada konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Şandır, AK Parti‘nin Mersin‘e borçlu olduğunu, 8,5 yıllık Ak Parti iktidarında, Mersin‘in verdiği emeğin, verdiği verginin karşılığını alamadığını söyledi. Mersin‘in her şeyin en iyisine layık olduğunun altını çizen Şandır, Mersin için gerekli olan hizmetlerin yapılmasında, görev almaya hazır bulunduklarını vurguladı. Yerelde ve genelde Mersin‘i gerçek anlamda büyük bir şehir yapacaklarını kaydeden Şandır, MHP‘nin hedef ve politikalarını anlattı.

Üreten, istihdam yaratan ve yoksulu gözeten, sosyal refah düzeninin tesis edileceğini belirten Şandır, "Teknolojik gelişmeyi, yenilikçiliği ve verimliliği esas alan bir üterim ekonomisi oluşturulacak. Borç stokunu ve cari açığı makul düzeylere çekerek para ve kur politikası izlenecek. KOBİ‘lerin finansman imkanları artırılacak. Yatırım için gerekli ekonomik ortam hazırlanacak. Yüksek büyüme ve fiyat istikrarı birlikte sağlanacak. Enerjide dışa bağımlılık azaltılacak, güvenli ve ucuz bir ulaştırma sistemi

oluşturulacak" diye konuştu. Asgari ücretin vergi dışı bırakılacağını da vurgulayan Şandır, Tüm harcamaların gider konusu olarak nitelendirileceğini kaydederek, "Kamu borç stoku, sürdürülebilir seviyeye çekilecek. Borç yönetimi, ayrı bir politika olarak değerlendirilecek. Yurt dışındaki Türk müteşebbisler desteklenecek. Güçlendirilmeyen bankalar tasfiye edilecek" ifadelerini kullandı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut ise, Mersin‘in tüm çabasına rağmen yükseliş gösteremediğini savundu. Bu sorunun nedeninin bir araya gelememekten kaynaklandığını söyleyen Aşut, "Resmi veya özel, Mersin dinamiklerinin birlik ve beraberliği yakaladığında kent olarak neler kazandığımızı, bu beraberliği oluşturamadığımızda ise ne çok şey kaybettiğimizi gördük" şeklinde konuştu. Toplantıdaki amaçlarının partileri ve vekilleri yarıştırmak olmadığına dikkat çeken Aşut, Mersin‘in genel sıralamada 81 il arasından her

yıl yükselen durumuyla 14. sırada olduğunu belirtti. Aşut; "Özellikle ticari bereci ve üretim potansiyeli kriterleri ve rakamları Mersin‘i her yıl yukarıya taşıyor. Yani özel sektör işini yapıyor, üretiyor, istihdam sağlıyor, vergi veriyor, ihraç ediyor. Ancak kamu yatırımlarının durumunu içeren beşeri sermaye ve yaşam kalitesi endeksinde sıramız 22. oldukça gerideyiz. Yani Mersin ticaretiyle, girişimcisiyle, sanayi ve tarım üretimiyle, dış ticaretiyle Türkiye‘nin ilk 5 kenti içinde olma hedefine doğru

ilerliyor. Ancak kamu yatırımlarındaki yetersizlik, Mersin‘i rekabet endeksinde geriye atıyor" şeklinde konuştu.

Milletvekillerinin parti isimlerinin farklı olabileceğini savunan Aşut, bütün vekillerin sıfatındaki ortak noktanın Mersin olduğuna işaret ederek, "Mersin milletvekilliği vekillerimizin, Mersin ise hepimizin ortak paydasıdır. Bu ortak payda için beraber çalışmak, kişisel ve kurumsal çıkarlarımızı bir kenara koymak, ortak aklı yakalamak hepimizin görevi ve sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA