Koncuk: Ygs‘ye İtirazların Sayısı 20 Bini Buldu

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM‘ye YGS sonuçları için itiraz edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini söyledi.

Koncuk: Ygs‘ye İtirazların Sayısı 20 Bini Buldu
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ÖSYM‘ye YGS sonuçları için itiraz edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini söyledi.

    Türk Kamu-Sen’in Adana şubesi tarafından düzenlenen bir törene katılan Koncuk, burada yaptığı açıklamada, itiraz edenler herhangi bir sonuç alamadığı takdirde, mahkemelere giderek yüzlerce, binlerce dava açılacağını söyledi. İtiraz dilekçelerinin 27 Mayıs tarihine kadar verilebileceğini aktaran Koncuk, “ÖSYM, LYS başvurularını da itirazlar nedeniyle uzatmak zorunda kaldı. İtiraz edenlerin çoğunluğunu LYS‘ye giremeyecek öğrenciler oluşturuyor.” dedi.

    İtirazdan bir sonuç alamayanların mahkemelerin kapılarını aşındırmak zorunda kalacağını ifade eden Koncuk, yüzlerce, binlerce davanın açılabileceğini kaydetti. Bu davaların sonuçlarının ne olacağını bugünden kestirmenin mümkün olmadığına işaret eden Koncuk, şöyle konuştu: “Ancak hem YGS‘yi hem önümüzdeki dönemde yapılacak LYS‘yi tamamen geçersiz kılabilecek sonuçlar ortaya koyabilecek. ÖSYM‘nin ve ülkeyi yönetenlerin böyle bir durumla karşılaşıldığında hangi tedbiri alacakları ya da B planları var mı? ÖSYM‘nin herhangi bir B planının olduğunu düşünmüyorum.‘‘

    Şu ana kadar sonuçlara itiraz edenlerin sayısının 20 bini geçtiğini belirten Koncuk, böylesine itirazın ÖSYM‘nin tarihinin hiçbir döneminde olmadığını ifade etti. Koncuk, puanları düşük hesaplananların yanında yanlışlıkla yüksek hesaplananların da olabileceğini iddia etti. Puanı yüksek olanların itiraz etmeyeceği için artık YGS sonuçlarına itibar etmelerinin mümkün olamayacağını vurgulayan Koncuk, “Bu sonuçlarla öğrencilerimizin yükseköğretim programlarına yerleştirilmesi millet vicdanında kabul edilebilecek bir durum değil. Bundan dolayı YGS‘nin iptal edilmesi gerektiğini yaklaşık bir aydan fazla süredir üzerine basa basa söylüyoruz, feryat ediyoruz, çocuklarımız feryat ediyor. Ancak iş siyasi olarak açıklanmaya başlandı. Burada 1 milyon 700 bin çocuğun geleceğinden ve bir kurumun adının bu derece lekelenmesinden bahsediyoruz. Tüm ikazlarımıza rağmen hiçbir şey değişmiyor, taşlar yerinde aynen duruyor.” diye konuştu.