Ak Parti Adayları Muhtarlarla Bir Araya Geldi

AK Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay, Ulus ilçesinde muhtarın sorunları dinledi. Ulus ilçesine bağlı köylerin muhtarları ile bir araya gelen adaylar, ilçe ve köylerindeki KÖYDES çalışmalarından ve gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti.

Ak Parti Adayları Muhtarlarla Bir Araya Geldi
AK Parti Bartın milletvekili adayları Yılmaz Tunç ve Seyfettin Kalay, Ulus ilçesinde muhtarın sorunları dinledi. Ulus ilçesine bağlı köylerin muhtarları ile bir araya gelen adaylar, ilçe ve köylerindeki KÖYDES çalışmalarından ve gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti.

    Ulus ilçesine bağlı muhtarların eksiksiz katıldığı toplantıya ayrıca İl Başkanı Yaşar Arslan, Abdipaşa Belde Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belde Belediye Başkanı Metin Çetin, İl Genel Meclis üyesi Musa Gürüz, Ulus ilçe başkanı Mustafa Kuru, Abdipaşa Belde Başkanı Fahrettin Balcı ve muhtar azaları katıldı.

    Toplantıda milletvekili adayı Seyfettin Kalay, AK Parti’nin 8,5 yılda gerçekleştirdiği icraatlardan bahsetti. Köylüye en büyük değeri veren partinin AK Parti olduğunu söyleyen Kalay, "AK Parti şehir - köy ayrımı yapmadan hizmeti köylere kadar götüren partidir. 2002 öncesi çamur olan köy yolları AK Parti iktidarının çıraklık ve kalfalık döneminde asfaltla tanıştı. Şimdi sıra köy içindeki ara yollara geldi. Ustalık dönemi ile artık köylerin çözülemeyen sorunu kalmayacak. Biz sizin hizmetkârınız olmak için aday olduk. 12 Haziran seçimleri ülkemizin geleceği ve ülkemizin istikrarı için çok önemli bir dönüm noktası. Onun için halkımız yine AK Parti’yi tek başına iktidar yaparak ustalık dönemini başlatacak.” dedi.

AK Parti Bartın milletvekili ve adayı Yılmaz Tunç da konuşmasında Ulus ilçesinin kendisi için farklı bir yer olduğunu belirtti. UTnç, "Ben bu ilçeye bağlı bir köyde doğdum. Sizin içinizden biriyim. Onun için sizlerin sorunlarını en iyi şekilde anlıyorum. Dr. Seyfettin Bey de aynı şekilde sizlerin içinizden biri. Sayın Başbakan‘ımız halkın içinden insanları yine halkı temsil etmesi için seçiyor.” şeklinde konuştu.

Ulus ilçesine yatırımların devam ettiğini söyleyen Tunç, sözlerine şöyle devam etti: “Ulus – Drahna – Cide bağlantı yolu projesini programa aldık. Bu projenin bitmesi ile Ulus artık çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Çıkmaz sokak olan Drahna bölgesindeki köylerden artık sahile gidebileceğiz. Ulus çevre yolunu da bitirdik. Yakında hizmete açacağız. Eskiden yarım saatte gidebildiğimiz yollardan artık on beş dakikada gideceğimiz yere varabiliyoruz. AK Parti iktidara geldiğinde ilk olarak köylerin öncelikli sorunu olan yol ve suya önem verdi. Köylerimizdeki birçok yerde su sorunu vardı. Vatandaşlarımız yaz aylarında içmeye su bulamıyordu. Bidonlarla su olan köylerden su taşıyorlardı. Artık yol ve su sorunlarını aştık ve köylerimize kilit parke taşı döşüyoruz, çocuklar için oyun parkları kuruyoruz. Ustalık dönemi ile de daha güzel şeyler yapacağız. Yarım kalan projelerde bitecek. Vatandaşımız her zaman ki gibi icraata oy verecek. İstikrara oy verecek."

Küre Dağları Milli Parkı‘nın turizm açısından önemli olduğunu söyleyen Yılmaz Tunç, "Büyük bir kısmı Ulus ilçesi sınırları içinde olan Küre Dağları Milli Parkı’nın tanıtımı ve turizm potansiyelini geliştirmek için Ulukaya ve Söğütlü’de tanıtım ofisleri hizmete girdi. Milli Park yatırımları devam edecek.” dedi.

Ormana kalmış araziler (2B) hakkında da açıklamalarda bulunan Tunç, "Ormana kalmış araziler için yasayı çıkardık ve şu anda tespitler yapılıyor. Tespit çalışmaları bitmediği için şu anda devir işlemlerini yapamıyoruz. Tespit çalışmaları sonlandığında buraları hak sahiplerine devir edeceğiz." açıklamasınmda bulundu.