Şairlerin Memleketinde Şiir Yarışması

Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde liselerarası şiir okuma yarışması düzenlendi.

Şairlerin Memleketinde Şiir Yarışması
Elbistan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde liselerarası şiir okuma yarışması düzenlendi. Özel Yıldız İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen yarışmaya, Doğan Site Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Çok Programlı Lise, Mükrimin Halil Lisesi, Özel Altınküre, Sağlık Meslek Lisesi, Elbistan Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Anadolu Lisesi, Gazi Mustafa Kemal Lisesi, Demircilik Çok Programlı Lisesinden öğrenciler katıldı.

Yarışmalardan önce gerçekleştirilen seremonide konuşan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, eğitimde, insan yetiştirilmesinde şiir ve edebiyatın önemine vurgu yaptı. Çelik, “Şiir denince aklıma bölgemizde yetişen şairler aklımıza geliyor. Necip Fazıl Kısakürek, Abdurrahim Karakoç geliyor. Bölgemiz şiir ve edebiyat açısından zengin bir bölgedir. Bu bölgede hemen hemen her 2-3 kişiden biri şairdir. Belki bu yarışmacı ya da misafirlerimiz arasında da gelecekte büyük şair olacak kişiler vardır. Şiir bir dilin en üst seviyesidir. Dilin ayrılmış, süzülmüş en üst seviyesidir. Yani en kıymetli olandır. Dil ise bir toplumun ve hafızasının var oluşunda tarihinin var oluşunda geleneklerin, göreneklerin bir sonraki kuşaklara aktarılmasında çok önemli bir vasıtadır. Kelimeler sizde var olan kavramların dışarıya yansımasıdır. Dolayısıyla dil bu kadar öneliyse şiir de çok daha önemlidir.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Uzman ise şiir yarışmasındaki amacın edebiyat ve şiiri sevdirmek olduğunu belirtti. Uzman’ın yarışma şartlarını anlatmasının ardından okullarını temsil eden öğrenciler bir bir sahneye çıkarak seçkin şairlerden seçtikleri şiirleri okudular ve jüriden en fazla oyu almaya çalıştılar. Anadolu lisesi yarışmalarda birinciliği elde ederken ikinci Özel Altınküre Lisesi, üçüncü ise ticaret meslek lisesi oldu. Yarışmada dereceye girenlere plaket diğer okullara katılım belgesi verildi.