Kılıçdaroğlu: "Bir Çocuk Bile Yatağa Aç Girmeyecek"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir hedefim var; bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Eyüp‘te düzenlediği mitingde partililere hitap etti. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye‘de kardeş kanı akmasını istemediklerini ve CHP‘nin iktidara gelmesi durumunda ülkeye barış getireceklerini söyledi. AK Parti hükümetini eleştirerek, yoksulluğu bitirme sözü veren Kılıçdaroğlu, "Haziran‘da sandığa gideceksiniz. Bir hedefim var; bu ülkede bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Her yoksul ailede kadının banka hesabına 600 lira

yatırılacak. Diyorlar ki ‘parayı nereden bulacaksın‘. Yandaşa gelince soru yok, vatandaşa gelince soru var. O hortumları keseceğim. Sosyal devleti yeniden halka kazandıracağım. Daha özgür toplum yaratacağız" diye konuştu.

Bu ülkede herkesin barış içinde yaşamasını isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede kardeş kanı akmasın. Bu ülkede barışı ancak yeni CHP sağlayabilir. Barışı savunuyoruz. Özgürlüğü savunuyoruz. Yoksulluğa karşıyız. 12 Haziran‘da haramilerin iktidarını yıkacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Bu ülkenin sorunlarına talibiz" dedi.

Bu yasama döneminde en çok kadın milletvekilinin CHP‘den çıkacağın savunan Kılıçdaroğlu, "Deneyimli, birikimli, genç dinamik bir kadromuz var. Sizden istediğim şu; birisini ikna edip sandığa getirirseniz, Türkiye aydınlık yeni bir sürece girecektir. Daha bağımsız bir sürecin içine girecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA