Aysel Tuğluk: "Açıklamalarımın Doğru Anlaşılmasını İsterdim"

Barış ve Demokrasi Partisi‘nin (BDP) desteklediği Van Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk, önceki gün yaptığı ‘Kötü şeyler olacak‘ açıklamasına ilişkin, "Yaptığım açıklamaların doğru anlaşılmasını ve doğru tartışılmasını isterdim. Ama üzülüyorum. Hatta son derece uygunsuz yaklaşımlar, tepkiler gelişti" dedi.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, bundan sonra AK Parti İl Başkanlığı‘nın önü ve Valilik bahçesinin kendileri için çadır alanı olacağını söyledi. Caniş, "Bundan sonra güvenlik birimleriyle hiçbir görüşmemiz olmayacak. Ahdimiz olsun ki biz küçük bir kamp çadırı bile olsa gelip valilik bahçesine kuracağız. Bu anlamda herkesin aklını başına toplaması gerektiğini söylüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, önceki gün yaptığı "Kötü şeyler olacak" açıklamasına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ‘Aklınızı başınıza alın" dediğinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

"Yaptığım açıklamaların doğru anlaşılmasını ve doğru tartışılmasını isterdim. Ama üzülüyorum. Hatta son derece uygunsuz yaklaşımlar tepkiler gelişti. Benim düşüncelerimi herkes benimsemek zorunda değil. Ama bunun üzerinden cevapları da siyaseten verebilselerdi. Bunu net ifade edeyim. Sayın Arınç, ‘akıllarını başlarına toplasınlar‘ diye bir ifade kullandı. Ben de diyorum ki, aklımız başımızda. Ben de onlara şunu öneriyorum; aslında siz yeni akıl edinin. Sizin yeni bir akla ihtiyacınız var."

‘Böyle devam ederse kötü şeyler olacak‘ sözünü söyleme sebebini ifade eden Tuğluk, "Çözüm konusunda atılmayan pratik adımları görüp de ‘Böyle devam ederse kötü şeyler olacak‘ sözü neden rahatsız ediyor? Barış konusundaki fırsatı kaçırmak üzere olduğumuzu ifade etmek istedim. Duyarlılık yaratmak istedim. Eğer bu fırsatı da kaçırırsak bu topluma artık bir şey anlatamayız" dedi.

Toplantının ardından Bağımsız Milletvekili Adayları, Van Valiliği önünde oturma eylemi yaptı. "Demokratik Çözüm Çadırı"nın kaldırılmasına tepki olarak valilik basamaklarında 10 dakika oturma eylemi yapan grup, ardından yürüyerek BDP İl Binası‘na gitti.

Kaynak: İHA