Gönül Köprüsü Öğrencileri Eskişehir’E Gitti

Bu yıl dördüncüsü gerçekleşecek olan “Gönül Köprüsü Proje”si kapsamında Muğla’daki değişik okullardan toplam 160 öğrenci Eskişehir’e gitti. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden sabah yolcu edilen gençler, Eskişehir’de dört gün boyunca ağırlanacak ve Eskişehirli öğrenciler ile kaynaşmaları sağlanacak.

Gönül Köprüsü Öğrencileri Eskişehir’E Gitti
Turkcell’in sponsorluğunda gerçekleşen ‘Gönül Köprüsü’ projesinin amacı, genç nesillerin yaşadıkları yere göre coğrafi ve ekonomik farklılıkları olan diğer yerleri görmeleri, değişik illerde yaşayanlar arasında arkadaşlık, paylaşma, yardımlaşma duygularını güçlendirmelerini amaçlıyor. Bu sene ortaöğretim okullarının 9, 10 ve 11.sınıflarında okuyan maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ağırlık verildiği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, Valilikler ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin katkılarıyla gerçekleşecek geziye Muğla’dan 160 gönüllü öğrenci, 5 idareci ve 4 öğretmenden oluşan kafile katılırken, 6-10 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de misafir edilecek olan kafilenin 10 Mayıs akşam saatlerinde Muğla’ya dönmesi bekleniyor.

Gönül Köprüsü Projesi hakkında bilgi veren Muğla Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Mersin, “Proje, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize ülkemizin doğal ve tarihi zenginliklerinin tanıtılmasını, insan ilişkilerinin geliştirilmesi ile ülkemizin diğer yerlerini tanımalarını amaçlıyor” dedi.

Kaynak: İHA