Başbakan Erdoğan, Kastamonu'daki Saldırıda Yaralanan Polis Memurunu Ziyaret Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konvoyuna yönelik saldırıdan terör örgütünün kendi lehine bir umuda kapılmaması gerektiğini belirterek, "Ben milletimden şunu özellikle ısrarla istiyorum; meydanı biz bu teröristlere çetelere, bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kastamonu'daki Saldırıda Yaralanan Polis Memurunu Ziyaret Etti
Başbakan Erdoğan, Kastamonu‘da Başbakanlık Konvoyu‘na yönelik silahlı saldırıda yaralanan ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘nde tedavi altında tutulan polis memuru Metin Kuş‘u ziyaret etti. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Başbakan Erdoğan, Metin Kuş‘un saldırı anında araçtan çıkarak sürünmek suretiyle yolun karşı tarafına geçtiğini ve burada kendisini koruma altına alarak bir müddet savunmada bulunduğunu anlattı. Erdoğan, Kuş‘un herhangi bir hayati tehlikesi olmadığını ve

kendisiyle konuştuğunu belirterek, "Konular hakkında sağ olsun bizi bilgilendirdi. Pazartesi günü taburcu etmeyi düşünüyorlar" dedi.

Bu sürecin bu şekilde devam etmemesini dileyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Seçim öncesi böyle demokratik olmayan yollara bu terör örgütünün tevessül edeceğini zaten biliyorduk. Buna yönelik olarak belirli tedbirler alınıyor ama tedbirler de sınırlı. Sınırsız bir tedbir söz konusu değil. Bir yere kadar alabiliyorsunuz. Özellikle partimize karşı şu anda bölücü terör örgütünün tavırları ortada. Her yerde farklı teşkilatlarımıza Molotof kokteylleri ile saldırılar yapılıyor. Biz bundan asla yılmayacağız. Bizim demokrasi mücadelemizde ülkemize, vatanımıza hizmet mücadelemizde,

insanımıza hizmet mücadelemizdeki azmimizi daha da güçlendirmektedir. Bu yola çıkarken böyle çıktığımızı da zaten meydanlarda ifade ettik. Yine aynı şekilde kararlılıkla yola devam edeceğiz. Bundan herhangi bir şekilde onlar kendi lehlerine bir umuda kapılmasınlar. Ben milletimden şunu özellikle ısrarla istiyorum; meydanı biz bu teröristlere çetelere, bırakmamalıyız. Bu ortak kararlılığımızla olur. Kararlılığımızı birlikte göstereceğiz. Vatan toprakları boş değil, meydan boş değil; bunu onlarda görecekler.

Yola da bu şekilde devam edeceğiz."

KASTAMONU VALİSİNİN AÇIKLAMALARI

Kastamonu Valisi‘nin ‘Oradan AK Parti konvoyu tesadüfen geçtiği için saldırı oldu, aslında hedef onlar değildi‘ yönündeki açıklamasının sorulması üzerine ise Erdoğan, "Valimizin ne dediğini, neyi amaçladığını bilemiyorum. Onun için bir değerlendirme yapmama gerek yok. Güzergah o zaten, o güzergahta gidiyorduk" dedi.

Saldırıya ilişkin başlatılan operasyondaki son gelişmenin sorulması üzerine Erdoğan, "Şu anda arkadaşlarımız çalışmaları yoğun şekilde devam ettiriyor. Bu 5-6 kişilik grup sadece bu bölgede kümelenen, ama Karadeniz boyu birçok yerlerde bu tür yapılanmalar var. Gerek İçişleri Bakanlığımız, gerekse jandarma teşkilatımız bölgede yoğun operasyon ve aramalar içindeler. Temenni ederim ki oralardan da beklenen neticeleri alalım" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk‘un açıklamalarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine ise Erdoğan, "Hiç beni ilgilendirmiyor. Onunla ilgili açıklamaları yaptım" karşılığını verdi.

Erdoğan bir soru üzerine, saldırıyı PKK‘nın üstlendiğini belirterek, "Zaten yöntem onların yöntemi" dedi.

Kaynak: İHA