Ak Partili Aday Özdağ: 2001 Krizini Yaşatan Maliye Bakanı Ne Kadar Ülkücü?

AK Parti Manisa milletvekili adayı Selçuk Özdağ, kent merkezindeki seçim bürosu açılışını yaptı. Özdağ, açılışta yaptığı konuşmada "2001 krizini yaşatan Maliye Bakanı ne kadar ülkücü?" diye sordu.

AK Parti Manisa milletvekili adayı Selçuk Özdağ, kent merkezindeki seçim bürosu açılışını yaptı. Özdağ, açılışta yaptığı konuşmada "2001 krizini yaşatan Maliye Bakanı ne kadar ülkücü?" diye sordu.

Özdağ, Manisa‘da belli bir kesim tarafından ülkücülüğünün sorgulanmak istendiğini, ancak ülkücülük davasının en ağır bedellerini kendisinin ödemesine rağmen hiçbir şekilde davadan geri durmadığını söyledi. Özdağ bu noktada Manisa MHP milletvekili adayı Sümer Oral‘ın ne kadar ülkücü olduğunu sordu. "2001 krizini Türkiye‘ye yaşatan Maliye Bakanı ne kadar ülkücü? 10 yıl önce ülkeyi bir gecede yüzde 35 fakirleştiren, bir gecede faiz oranını yüzde 7 bin 500‘e çıkartan, IMB‘yi yüzde 18.1 bir gibi en düşük noktaya getirenler, ne zaman ülkücü oldu bir söyler misiniz?" diyen Özdağ, "Şehit kardeşimin bacısı burada, benim yanımda. Siz ne zaman yanlarında oldunuz onların, ne zaman uğradınız yanlarına." şeklinde konuştu.

"İLK DEFA SEÇİLMİŞLERİN BAŞI ATANMIŞLAR KARIŞSINDA DİK DURUYOR"

AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Selçuk Özdağ, şimdiye kadar ilk defa seçilmişlerin atanmışlar karışsında başının dik olduğu bir dönemi yaşandığına dikkat çektiği konuşmasında 12 Eylül döneminin acılarına da değindi. Özdağ, "Ben, 12 eylüllerde kör kuyulara atıldım, dar ağaçlarında tartıldım, ama hiç umutsuzluğa kapılmadım." dedi. Darbecilerin mahkemelerinde kendisini bir tek Bülent Arınç‘ın savunduğunu anlatan Özdağ, "O, bir siyaset kahramanı, siyasette rol model bir adam. Arınç‘ın geldiği gün, ona şöyle seslendim; ‘Ağabeyim, sen Sayın Erbakan ve arkadaşlarının avukatlığını yaparsın, bizi ihmal edersin, ben de bir gece dar ağacına götürülürüm‘ dedim. Kendisi ise bana ‘Günde 5 saat Erbakan ve arkadaşları, 5 saat ise sizin için çalışacağım‘ dedi ve 7 yıl benim için çalıştı. Şimdi birileri beni suçluyorlar, hainlik yaptı diyorlar. Hain olmak için vatanınızı satacaksınız, devletinizin sırlarını satacaksınız. Siyaset bir hizmet aracıdır, siyaseti tabu haline getirmeyin." dedi.

Özdağ, 12 Eylül referandumu ile Statikoculara ve darbe heveslilerine karşı bir zafer kazanıldığını kendisinin da bu süreçte Bağımsız ülkücüler hareketini başlattığını sözlerine ekledi.

Selçuk Özdağ‘ın Manisa Merkez‘deki seçim bürosu açılışına AK Parti milletvekili adaylarının yanı sıra, 12 Eylül öncesi olaylarda öldürülen Yıldırım Akdoğan‘ın felçli olan kız kardeşi Ayten Akdoğan ile Kırkpınar Başpehlivanlarından Hüseyin Çokal‘da katıldı.

Açılışa MHP ve BBP‘de siyaset yapmış Ülkü ocaklarında görev almış eski yöneticilerin de katılması dikkat çekti.