Ahmet Reyiz Yılmaz: "Korunması Gereken Kişi Erdoğan Değil Masum İnsanlardır"

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın korumalığını yapan polis ekiplerine düzenlenen saldırıya değinerek, "Korunması gereken kişi Erdoğan değil masum insanlardır" dedi.

Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Korunması Gereken Kişi Erdoğan Değil Masum İnsanlardır'
Yazılı açıklama yapan Yılmaz, ortada büyük bir güvenlik zafiyeti olduğunu öne sürdü. Yılmaz, "BDP yanlıları şehirlerde daha fazla olay yapabilir. Korunması gereken kişi Erdoğan değil masum insanlardır. Saldırı bir infialken Erdoğan‘ın oy peşinde bunu kullanması abestir.

Saldırı her zaman ki gibi emniyete yapılmıştır. Emniyetsizlik ve panik oluşturmak istenmektedir. Saldırı doğrudan polise yapılmıştır. Polis şehit eş dul, evlat yetim kalmıştır.

Başbakan konvoyunda görev yapan polisimiz korunmaya muhtaç ise masum vatandaşımızı kim nasıl koruyacak? Öcalan yakalandıktan sonra 12 yıl içerisinde mecliste görev yapan ve yasaları terör lehine gevşeten icra başı tüm parti liderleri yargılanmalıdır. 12 yıl boyunca yasaları gevşetmek sureti ile terörü şehirlere taşıyanlar ve buna kayıtsız ve sessiz kalan parti liderleri bugünkü asayiş bozukluğu ve şehir güvensizliğinin en önemli sorumlularıdır.

Yasalar terörist yetiştiriyor. Mevcut yasalar masum vatandaşın canına kast ederken suçlu ve teröristi koruyucu bir yapıdadır. Bu yasalarla bu iş düzelmez" diye konuştu.

Kaynak: İHA