Çiçek Festivali’Nde 1 Milyon Çiçek Dağıtılacak

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çiçek Festivali, bu yıl da 20-21 Mayıs tarihlerinde yedinci kez Antalyalılarla buluşacak.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çiçek Festivali, bu yıl da 20-21 Mayıs tarihlerinde yedinci kez Antalyalılarla buluşacak. Bu yıl festivalde önceden olduğu gibi sektördeki ihracatçı firmaların birbiriyle yarışacağı bir araç korteji olacak. Bin bir çeşit çiçekle süslenecek araçlar kortej güzergahında dolaşarak halka çiçek dağıtacak. Bu sene de yaklaşık 1 milyon dal çiçek dağıtılması planlanıyor.

Çiçek Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, bu yılki etkinliklerin altyapı çalışmalarının tamamladığını bildirdi. Festivalin amacının sadece kesme çiçeğin tanıtımı olmadığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, “Kesme çiçek bölgede çok önemli bir sektör haline geldiği için elbette öne çıkıyor. Ama Çiçek Festivali, 2016 yılında Antalya’da düzenlenecek olan EXPO organizasyonunun, küçük ölçekli bir provası niteliği taşıyor.” dedi. Bu kapsamda çocuk ve çiçeğin temsil edebildiği sevgi, dostluk ve paylaşım gibi kavramlar etrafında bir konsept oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Bağdatlıoğlu, şunları kaydetti: “Bu anlayışla birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Halk oyunları, konserler, çiçek ve buket tasarım yarışmaları yapılacak. Süs Bitkileri Tanıtım Grubu’nun düzenlediği logo ve slogan yarışması da festival içinde sonuçlanacak ve başarılı başvurular ödüllerini alacak. Festival için Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir peyzaj düzenlemesi yapacağız.”

    Bağdatlıoğlu, festival kapsamında bazı akademik çalışmalar da planlandığını, ayrıca süs bitkileri sektörü hakkında da bilgilendirici toplantılar yapılacağını aktardı.