Baykal: Chp’Nin İki Projesi Var, Bir Ucuz Mazot Diğer 2B Arazileri

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, genel başkan olduğu dönemde Anayasa Mahkemesi‘ne götürerek iptal ettirdiği 2B arazilerinin iktidar projeleri arasında olduğunu açıkladı.

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, genel başkan olduğu dönemde Anayasa Mahkemesi‘ne götürerek iptal ettirdiği 2B arazilerinin iktidar projeleri arasında olduğunu açıkladı.

Seçim çalışmaları için Antalya’nın Kumluca ilçesine giden Baykal, iktidara gelmeleri halinde iki projeyi hayata geçireceklerini, bunların birinin mazotun 1,5 TL’ye inmesi, diğerinin ise 2-B arazilerini sahiplerine vermek olduğunu söyledi.

Gezisine, Adrasan beldesinden başlayan Baykal, parti belde teşkilatında bir toplantı düzenledi. Partililerle bir süre sohbet eden Baykal’a, bir partili, "İl başkanımızı da burada görmek isterdik" sözüne, "Herkesin çalışma yaptığı bir bölge var." diye karşılık verdi.

Beldenin Kore gazilerinden Ali Taşkın ile sohbet eden Baykal, kendisine getirilen bir çocuğa zafer işareti yaptırdı. Burada kendisine çay ikram edilen Baykal, CHP’nin sahil kesim için hazırladığı iki projesini anlattı. Baykal, “Bizim iki projemiz var. Bu proje ne genel başkanın ne de benim. Partinin projesi. Birisi iktidara gelirsek mazotu 1,5 TL’ye indireceğiz. İkincisi de 2B arazilerini sahiplerine vereceğiz. Birçok gündemimiz var, ancak sizi bu gündemler ilgilendiriyor.” diye konuştu.

İktidarın, tarımı ayak bağ olarak gördüğünü savunan Baykal, Türkiye’deki mazot fiyatının dünya ile ilgili olmadığını, kendileri iktidara gelirse mazotu yine makul bir kar‘la vereceklerini, 2B arazilerini de gerekirse halihazırdaki arazileri kullananlara bedava verebileceklerini savundu.



Türkiye’de gerginlikler, çatışmalar filizlendiğini iddia eden Baykal, bu iktidarın yeni anayasayı yapması halinde ülkeyi sıkıntıya sokacağını ileri sürdü. İktidarın, seçimleri adaletin sopası ile kazanmaya çalıştığını öne süren Deniz Baykal, “Adalet ve hukuk, artık güven verici olmaktan çıkmıştır. Güvenlik güçleri kendilerini koruyorlar. Hükümet teröristleri içeri aldı. Akladı pakladı. Yazılmamış kitaplardan insanlar içeri alınıyor. Suçsuz insanlar içeri alınıyor. Medya korku içinde kimse bir şey yazamıyor. Böyle demokrasi mi olur.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Belediyesi ile ilgili soruşturmanın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın ‘Biz kefiliz’ sözünden sonra soruşturulmadığını iddia eden Baykal, İzmir Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarının ise seçim yatırımı olduğunu ileri sürdü. YGS ile ilgili görüşlerini de açıklayan Baykal, hükümeti eleştirdi. Türkiye’de diktayı sadece askerlerin yapmadığını belirten Baykal, "Şu anda sivil dikta var. İktidar seçimi yargıyı kullanarak kazandı." iddiasını dillendirdi.

Baykal, Kumluca’da Beykonak, Mavikent Beldeleri ile Kumluca’da da seçim gezilerini sürdürdü.