Kaos için PKK ile işbirliği iddiası

Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan çıkan belgelerde, PKK irtibatıyla sansasyonel eylemleri kimlerin organize edeceği açıkça belirtiliyor.

Kaos için PKK ile işbirliği iddiası
Gölcük Donanma Komutanlığı'nda bulunan belgeler Balyoz Darbe Planı'nın ayrıntılarını gözler önüne seriyor.

İddiaya göre, Türkiye'yi kaosa sürükleyerek darbe hedefleyen bazı subaylar, terör örgütü PKK ve yasadışı sol grupları yönlendirerek seçimler öncesinde ülkeyi karıştırmaya çalışmış.

2003 yılında hazırlanan planların Temmuz 2007 seçimleri öncesinde tekrar güncellendiği belirlendi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde yaptırılacak eylemlere PKK süsü verilmesi de planlar arasında yer alıyor.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen belgelere göre, Balyoz Darbe Planı'nın arkasındaki güçler terör örgütlerini destekleyerek ve yönlendirerek Türkiye'yi karıştırmaya çalışmış.

12 Eylül'ü Örnek Almışlar

İddiaya göre 12 Eylül öncesinde olduğu gibi Türkiye kaos ortamına sürüklenecek ve yaşanan olaylardan bıkan toplum darbeyi normal karşılayacaktı.

Donanma Komutanlığı'nda bulunan belgeler bu konudaki çalışmaları ortaya koyuyor. İddiaya göre altında belgede bu konudaki görevleri yerine getirecek personel de belirlenmiş.

İşyerlerlerine Saldırı Planı


Cunta yapılanmasının, kanlı terör örgütü PKK ile ortak faaliyet yürütmekten çekinmediği de ileri sürülüyor.

Görevlendirilen personelin hemen çalışmalara başladığı görülüyor. İddiaya göre, "Görevlendirme Sonuç Raporu" adı altında çalışma yapılmış. Belgede terör örgütü lehine eylemler yapılması planlanmış.

Esnafla Eylem Provası Yapılsın
Hatta bağlantılı oldukları esnafla birlikte prova yapılması bile düşünülmüş.

Planlanan eylemler iddiaya göre Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaptırılacaktı. Hedefler arasında askeri birlikler de bulunuyor.

Planda rol alacak kişiler ise irtibatlı olunan sivillerden seçilecekti.

Ele geçirilen belgelerde, Ergenekon'un aşırı sol gruplara yönelik yapılanmayı gözardı etmediği de görülüyor. Bu planlar arasında, sansasyonel eylemler, asparagas haberlerin yayınlanması gibi konuların bulunduğu iddia ediliyor.

Soruşturmayı yürüten savcılığın tespitlerine göre belgeler 2003 yılında hazırlanmış, Temmuz 2007 seçimleri öncesinde ise tekrar güncellenmiş.