Şahin: Bölge İnsanı Öğrenci Yurduna Yapılan Saldırıyı Lanetleyecektir

Şırnak Cizre’de imam hatip öğrencilerinin barındığı yurdun terör örgütü yandaşları tarafından ateşe verilmesine tepkiler dinmiyor.

Şırnak Cizre’de imam hatip öğrencilerinin barındığı yurdun terör örgütü yandaşları tarafından ateşe verilmesine tepkiler dinmiyor. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, saldırı girişiminin lanetlenecek bir durum olduğunu belirtti. Şahin, “Masum insanların özellikle çocukların barındığı yurtlara bu tür saldırılar inanıyorum ki en çok bu bölgede yaşayan insanlarımız tarafından lanetlenecek ve reddedilecek olan girişimlerdir. Bunları yapanların bir nefis muhasebesi yaparak ne kadar yanlı yaptıklarını bir an önce anlamalarını diliyorum.” dedi.

TBMM Başkanı Şahin, Irak Ulusal Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi ile makamında görüşürken gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Şahin, Cizre’de Özel Ufuk Ortaöğretim Yurdu’na yapılan ve üç öğrencinin yaralanması ile sonuçlanan molotoflu saldırı ve seçim öncesinde bu tür saldırıların artması ve bu tür saldırıların artacağı yönündeki sinyalleri nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine şunları söyledi: “Demokrasi adına son derece üzücü bir olay olarak değerlendiriyorum. Bir siyasi partinin isminin barış ve demokrasi olması, barış ve demokrasiyi getirmiyor görüyorsunuz. Bu konuda çok samimi olmak gerekiyor. Masum insanların, özellikle çocukların barındığı yurtlara bu tür saldırılar, inanıyorum ki en çok bu bölgede yaşayan insanlarımız tarafından lanetlenecek ve reddedilecek olan girişimlerdir. Bu tür tehdit ve sindirme kokan girişimlerin ne kendilerine ne ülkeye ne insanımıza faydası vardır. Bunları yapanların bir nefis muhasebesi yaparak ne kadar yanlı yaptıklarını bir an önce anlamalarını diliyorum.”

TBMM Başkanı Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun TSK’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmasına ilişkin sözlerini de değerendirdi. Şahin, aslında bu konunun uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olduğunu hatırlattı. CHP’nin de TSK’nın Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanması ile ilgili bir görüş ifade etmesinin sevindirici bir gelişme olduğuna işaret eden Meclis Başkanı, “Sanıyorum bütün siyasi partilerin başta iktidar partisi olmak üzere böyle bir düşüncesinin olduğunu biliyorum. Demek ki ana muhalefet partisi böyle bir düşünce ortaya koyduğuna göre, seçimden sonra yapılacak anayasa değişikliğinin diğer konularla birlikte bu konunun kolaylıkla değiştirilebileceği gerçeği ortaya koyuyor.” ifadelerini kullandı.

Demokratik Toplum Kongresi(DTK)’nın dile getirdiği özerklik talebinin, terör örgütüne yakın bazı yayın organlarında ‘Diyarbakır’da ilan edileceği‘ yönündeki açıklamaların hatırlatılması üzerine Şahin şunları söyledi: “Bu konularda adım atılacaksa bu adımı atacak olan organ Türkiye Büyük Millet Meclisi‘dir. Bu tür konular öncelikle bir anayasa değişikliği gerektirir. Bu düşünceyi ifade eden arkadaşlarımız Türkiye’de yasa koyma yetkisini TBMM dışında başka bir organda mı görüyorlar? Önce bunun cevabını versinler, sonra biz ona göre bir değerlendirme yaparız.”