Mhp Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş Köy Köy Dolaşıyor

Seçim gezilerine Gürbulak, Yeşilova, Dikenboğazı ve Ortaalan köylerinde sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili adayı Halil Memiş, gezdiği köylerde ülkenin içinde bulunduğu durumu ve MHP’nin tek başına iktidarında hayata geçirilecek olan projeleri anlatıyor.

Mhp Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş Köy Köy Dolaşıyor
Konuşmalarında MHP’nin hilal kartını tanıtan Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş, 13 milyon yoksulun hilal kart ile düzenli gelire kavuşacağını belirterek “Aylık geliri 896 TL’nin altında kalan ailelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere devlet tarafından harcama kartı olan hilal kart verilecektir. Hilal kart kredi kartı değildir. Ücreti ve faizi yoktur. Hilal kart vatandaşların ihtiyaçlarını kimsenin aracılığına gerek duymadan kimseye muhtaç olmadan kimseye boyun eğmeden kimseye minnet duymadan karşılayan bir karttır. Hilal kart yoksula aş, esnafımıza iş olarak Türkiye’ye hareketlilik getirecektir. MHP iktidarıyla birlikte seçmenin yoksulluğu da istismar edilmeyecektir” dedi.

Köylerdeki konuşmalarında köylülerin büyük ilgisiyle karşılaşan Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon Milletvekili Adayı Halil Memiş, “Bugün Türkiye’de terör ve teröristler normalmiş gibi karşılanmaya başladı. Gerek polisimizin gerekse Silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadele azmi kırıldı. Polisimize tokat atılıyor, polisimiz linç ediliyor. İktidara geldiğinde yoksulluk ve yolsuzlukla mücadele edeceğini belirten bu iktidar zamanında mazot zamlandı. Tüpgaz zamlandı, her türlü tarım girdileri pahalandı. Çiftçilerimiz ilaç ve gübre alamaz oldu. Bu hükümet Türkiye’de hayvancılığı bitirip bizleri angus eti yemeye mecbur etti. Birilerine göre ülkemiz çok iyi gidiyor. Artık MHP’yi tek başına iktidar yapma zamanınızdır. Bunun için, Türkiye’nin kaderi için Türk milletinin geleceği için 12 Haziran’da oylarınızı MHP’ye istiyorum” diye konuştu.

Trabzon’un göç vermesinin çevre iller açısından cazibesini kaybetmesine neden olduğunu öne süren Memiş, “Bundan önce Trabzon bir cazibe merkeziydi. Çevre illerden birçok insan Trabzon’a gelir, iş bulur ve evini geçindirirdi. Şimdi ise bırakın Trabzon’a gelmeyi, Trabzon’dan göç ediyorlar. Trabzon’da tüm Türkiye’de olduğu gibi ekonomiye artı değer katacak ve istihdamı artıracak bir yatırımın olmaması bu nedenle de işsiz olan gençlerin iş bulamaması ve iş bulmak için şehri terk etmesi çok üzücü bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Tarım ve hayvancılığın tükenme noktasına gelmesinin, göçün bir başka nedeni olduğunu da dile getiren Memiş, “Trabzon’un göç vermesinin önüne geçmenin, eski cazibesine kavuşmasını sağlamanın ve bölgenin ekonomisiyle, sosyal hayatıyla güçlü hale gelmesinin Milliyetçi Hareket iktidarında mümkün olacak. Çünkü biz MHP olarak Trabzon’un bu hale gelmesinin altında bulunan nedenlerini biliyoruz ve çözümünün de zor olmayacağına yürekten inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA