Mardinliler, Belediyenin Pikniğinde Buluştu

Mardin Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel 2.

Mardinliler, Belediyenin Pikniğinde Buluştu
Mardin Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel 2. Halk Piknik Gününe” Mardinliler büyük ilgi gösterdi. Sağanak yağışa rağmen belediyenin pikniğine katılan yaklaşık 6 bin kişi Atatürk Parkı‘nda keyifli bir gün geçirdi. Aileleriyle birlikte pikniğe katılan vatandaşlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Yağan yağmura aldırmayan vatandaşlar yerli sanatçıların söylediği türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynadı.

    Mardin Belediyesi’nin düzenlediği “Geleneksel 2. Halk Piknik Gününe” vatandaşların yanı sıra, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Mardin Milletvekili Adayları Muammer Güler, Hikmet Bülent Gözü, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile kamu kurumlarının amirleri katıldı. Piknik alanını Mardin Valisi Turhan Ayvaz ile birlikte gezen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, vatandaşlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

    Piknik alanındaki yaklaşık 6 bin kişiye hitap eden Başkan Ayanoğlu; belediye yönetimi olarak halkın hizmetkârı olduklarını ve tek amaçlarının halkın mutluluğu rahatı ve huzuru için çalışmak olduğunu söyledi.

    Mardin Valisi Turhan Ayvaz, belediyenin düzenlediği bu etkinliği takdirle karşıladığını ifade ederek, "Çocuklarınızı okutun. Eskiden olduğu gibi ‘eti senin kemiği benim‘ anlayışı ile teslim etmeyiniz. Çocuğunuzun takipçisi olun. Okumasını, eğitimini tamamlamasını sağlayın. İnançlı, çalışkan, dürüst gençlere ve öğrencilere ihtiyacımız var. Belediyenin düzenlediği bu etkinliği takdir ile karşılıyorum. Bu kadar insanın burada toplanması anlamlıdır." dedi.

    Pikniğe ailesiyle katılan Davut Aksun ise çok güzel bir gün geçirdiklerini belirttiği duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Eskiden kapalı alanlarda sadece bazı kesimlerin çağrıldığı toplantılar yapılırdı. Belediye başkanımız bu anlayışı yıktı. Bugün piknik alanında halkın her kesiminden insanlar bir araya geldi. Beraber yemek yedik, eğlendik. Toplumsal kaynaşma açısından bu tür toplantıları çok faydalı oluyor.”