Kontör Şebekesinden 14 Kişi Tutuklandı

Yurt genelinde kontör dolandırıcılığı yaptıkları belirlenen 23 şüphelinden 14‘ü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri tarafından yurt genelinde kontör dolandırıcılığına yönelik 10 ay önce başlatılan ve 10 ilde yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 34 kişiden 11‘i yakalandıkları şehirlerde ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, 23‘ü havayolu ile Erzincan‘a getirilerek, polisteki sorgusunun ardından geniş güvenlik önlemleri altında adli mercilere sevk edildi.

Adli makamlara sevk edilen 23 şüpheliden İ.Y., M.Ş., L.Ö, İ.D., M.G., M.E.G., H.E.E., Y.A., E.Ö., Y.S., K.K., G.B., O.Ç. ve M.K. isimli şahıslar olmak üzere toplam 14 kişi mahkemece tutuklanırken, İ.N., M.Ç., M.S.Ç., S.K., C.B., R.Ç., H.Ö. ve V.T. isimli 8 zanlı ise adli kontrol kararı neticesinde serbest bırakıldı. F.Ö. isimli şahıs ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: İHA