Kamyonun Geçişi Sırasında Karayolunda Mayın Patladı: 2 Yaralı

Siirt Baykan ilçesinde bir kamyonun geçişi sırasında karayolunda mayın patlaması sonucu 2 kişi yaralandı.

Siirt Baykan ilçesinde bir kamyonun geçişi sırasında karayolunda mayın patlaması sonucu 2 kişi yaralandı.

    Olay sabah 09.30 sıralarında ilçeye bağlı Dilektepe köyü mevkiinde meydana geldi. Batman‘ın Kozlu ilçesinden yüklediği tuğlaları taşıyan Murat Uysal yönetimindeki 72 KC 036 kamyon, Dilektepe civarında karayolunda seyir halindeyken mayın patladı. Arka dingiline isabet den mayın sonucu kamyon hurdaya dönerken yolda 2 metre çapında çukur açıldı. Olayda kamyonun sürücüsü Murat Uysal ve yanında bulunan Murat Aydın yaralandı.

    Yaralılar Siirt Devlet Hastanesi‘ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayın ardından yol bir süreliğine trafiğe kapatılırken, bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

    Olayın görgü tanığı Baykan Belediyesi çalışanı Servet Dizmen, kamyonla aralarında 200 metrelik mesafe oluğu belirtti. Dizmen, "Belediyenin kum ocağına gidiyordum. Ani bir patlama ile olay yeri duman ile kaplandı. Olay yerine gittim. Yaralıları çıkardım. 156, 155 ve 112 Acil servisi arayarak bilgi verdim. Yararlıları hastaneye gönderdim. Arka dingile isabet eden mayınla şoför ve yanındaki kişi hafif yaralandı. Patlada kamyon param parça oldu.

    Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ve yanında getirdikleri eğitilmiş köpekleri alan taraması yaparak olay ile ilgili geniş bir soruşturma başlattıkları belirtildi.