Ereğli‘ye 4 Derslikli Anaokulu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası‘ çerçevesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın eşi Saniye Erdoğan’ın adını taşıyacak 4 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Ereğli‘ye 4 Derslikli Anaokulu
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası‘ çerçevesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın eşi Saniye Erdoğan’ın adını taşıyacak 4 derslikli anaokulunun temeli atıldı.

Siyaset, bürokrasi, sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri ve davetlilerin katılımı ile Kırmacı Mahallesi‘nde bulunan Devlet Demir Yolları eski bakım atölyesinin yanında düzenlenen tören ile anaokulunun temeli atıldı. gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Turgut Reis İlköğretim Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterilerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve okula adı verilecek Saniye Erdoğan, birlikte geldikleri kürsüde davetlilere seslendi. Milletvekili Erdoğan, “Bu bir başlangıçtır, bunun devamı da gelecektir. Burada bir adalet sarayı yapılacak, yine Fen Lisesi‘nin ihalesi oldu, yakında temeli atılacak, şimdi de anaokulunun temeli atılacak, arkasından spor salonları, eğitim ve sağlığa ayrılan alanlar var. Bunların hepsi Ereğli için ülkemiz için güzel şeylerdir. Burada asla siyasi söylem içerisinde olmayacağımızı belirtmek istiyorum, bugüne kadar ülkemiz için Zonguldak için bir şeyler yapmaya çalıştık, az yaptık çok yaptık. Bizden sonra inşallah çok daha güzel olacaktır. Bize destek veren katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Saniye Erdoğan da “Elimden geldiğince burslarla, yurt odası yaptırarak, gücüm yettiğince katkıda bulunmaya çalıştım. Hedefim hayalim bir okul yapmaktı, eşim bu konuda bana destek oldu, bugün burada bu hayalim gerçekleştiriyor. İnşallah gelecekte daha güzel daha büyük okullarda eşimin desteğini bekliyorum.” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önceki Başkanı, AKP Zonguldak Milletvekili ve yeni dönem Milletvekili adayı Köksal Toptan’da Fazlı Erdoğan’a övgüler yağdırdığı konuşmasında, şöyle dedi: “Son yıllarda ivme kazanan anaokulu yapımı ile ilgili Saniye Erdoğan’ın adını taşıyacak bu okulun temel atma töreninde ben heyecanlanıyorum. Heyecanım, böyle bir eğitim yuvasına çocuklarımızın kavuşuyor olması, bir heyecanım siyaset yolu ile çok yakın tanıma imkanı bulduğum Fazlı Erdoğan kardeşimin bize, eşim ve bana, ailemize bir dost olarak kardeş olarak katılmasını hissetmemdir. Biz kendilerini çok seviyoruz. Fazlı Erdoğan’ın Zonguldak’a bölgeye yaptığı hizmetlerinin ne kadar büyük olduğunu, onu, konuların takibindeki inatçılığını yakinen bilen birisi olarak Zonguldak’a ve Ereğlimize çok daha büyük hizmetler yapacağımıza inanıyorum. Özel okul yaptırmak hayır için okul yaptırmak ne amaçla olursa olsun, okul yaptırmak, yapılan işlerin en güzeli ve doğrusudur.”

Programa katılan Vali Erdal Ata da “Devletimizin sağladığı imkanların yanı sıra eğitime önem veren hayırsever kişi ve kuruluşlarımızın eğitim öğretimin kalitesinin arttırılması, eğitim kurumlarımızın çağa uygun teknolojik imkanlarla donatılması, yeni derslik ve okullar yapılması ile okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi yönündeki katkılarına her zaman ihtiyacımızdır.” dedi.