Cüneyt Özdemir canlı yayında çıldırdı

Balıkesir'de ırkçı sloganlarla seçim çalışması yürüten Balıkesir bağımsız milletvekili adayı Serap Yeşiltuna, 5N1K programında yine tartışılacak sözlere imza attı.

Cüneyt Özdemir canlı yayında çıldırdı
"Balıkesir'i PKK'dan kurtar", "Kim korksun? Kürtler mi, Türkler mi?" sloganlarını kullanan Yeşiltuna, Kürtlerle PKK'lıları aynı kefeye koyunca Cüneyt Özdemir, bu duruma sert tepki gösterdi. Özdemir, Serap Yeşiltuna’nın seçim sloganlarına tepki göstererek “Neyi kast ediyorsunuz? PKK Balıkesir’i işgal etti, bizim mi haberimiz yok?” dedi. Yeşiltuna ise Özdemir’e cevap vererek “Sanırım haberiniz yok. Çünkü ben yaklaşık 3-4 haftadır, Balıkesir’de seçim çalışması yapıyorum. Balıkesir’de mafyalaşma var, ülkenin her yerinde olduğu gibi bir işgal var. Türk esnafı tehdit eden mafyalaşma var.” dedi.

Bu sözlere canı sıkılan Özdemir ise “ Çok iddialı bir laf değil mi? İşgal dediğiniz zaman, PKK işgal ediliyor anlaşılıyor. Güneydoğu’da bile bu terim kullanılmıyor.” dedi.

Yeşiltuna ise işgal değil ‘istila’ diye yorumladıklarını ifade edince Özdemir bu seferde “ İstila çok geniş kapsamlı bir kelime değil mi? Bütün Balıkesir, PKK tarafından istila mı edilmiş.” dedi. Yeşiltuna ise PKK’nın buna gücü yetmeyeceğini anlatınca Özdemir “O zaman “PKK’dan kurtaralım” sloganı havada kalır.” dedi. Serap Yeşiltuna daha sonra ki konuşmalarında da Kürtlerle PKK’yı eşdeğer tutunca Cüneyt Özdemir bu sefer tepkisini ortaya koydu “Bakın çok geniş konuşuyorsunuz. PKK bir terör örgüt. Kürtlerle PKK’yı nasıl bu kadar eşdeğer tutabiliyorsunuz? Nasıl anlıyorsunuz bakınca PKK’lı olduğunu.” dedi.

Serap Yeliştuna Kürt lafını söylemediğini ifade ederek “Onu siz söylüyorsunuz. Benim ağzımdan Kürt lafı hiç çıkmadı.” dedi.

PKK’lıların Balıkesir’de oturma eylemi yaptığını söyleyen Yeşiltuna’ya Özdemir’den cevap gecikmedi. “PKK’nın terör eylemi yaptığını gördüm ama oturma eylemi yaptığını görmedim. BDP’liler ya da farklı kişilerin yaptığını gördük ama PKK’yı görmedik.” dedi.

Yeşiltuna ise bu sözlere “Çok farkları yok. Onlar kendilerini ayırmıyorlar. Siz BDP ile PKK’yı ayırabilirsiniz ama…” deyince Cüneyt Özdemir yine tepki göstererek “Bunu ben değil, anayasamız ayırıyor bunu. Bir insanın PKK’lı olduğuna siz yada ben değil, mahkemeler ve kanunlar karar veriyor. Siz biraz PKK kavramını geniş bir şekilde kullanıyorsunuz ve bence çok tehlikeli bir şey yapıyorsunuz. Çünkü PKK meselesi Türkiye’de 30 bin cana mal olmuş bir mesele. Sizin bütün Kürtleri PKK’lı olarak görmeniz çok tehlikeli ” dedi.

Yeşiltuna bu sözlerin ağzından çıkmadığını söyleyince ikili arasında şu diyaloglar yaşandı;

Özdemir; Siz bir anda demagoji yapıyorsunuz. Söylüyorsunuz, sonrada diyorsunuz ki benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı.

Yeşiltuna: Benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı. Geriye dönelim sonra benden özür dileyeceksiniz.

Özdemir, rejiden 3 dakika öncesine dönüp, görüntülerin yayınlanmasını istedi ancak, Cüneyt Özdemir’in bu isteği teknik olarak mümkün olmayınca program devam etti.

BEYAZ GAZETE