Türk Diyanet Vakıf-Sen‘den Seçim Sürecinde Din Görevlilerine İzin Yasağına Tepki Geldi

Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız, 12 Haziran Genel Seçimleri dolayısıyla din görevlilerine getirilen izin kullanma iptallerinin bir an önce kaldırılmasının istedi.

Seçim sürecinin yaklaşmasıyla ve akabinde yaz Kur‘an Kurslarının başlaması münasebetiyle din görevlilerinin izin konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Türk Diyanet Vakıf-Sen Yozgat Şube Başkanı Hacı Hasan Yıldız, her seçim öncesi yaşanan bu sıkıntılara bir çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Diyanet çalışanlarının izinlerinin genel seçimler dolayısıyla 13 Haziran‘a kadar iptal edilmesinin anlaşılabilir bir durum olmadığına dikkat çeken Yıldız, "Hiçbir kamu görevlisinin yıllık izinlerinin

yasaklanmadığı bir dönemde din hizmeti sunan görevlilerin yıllık izinlerini kullanmasına izin verilmemesi, daha sonra da yaz Kur‘an Kursu nedeniyle yıllık izinlerini kullanamayacak olan din görevlilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Bu durumdan din görevlilerinin büyük rahatsızlık duymaktadır. Seçimler dolayısıyla din görevlilerine getirilen izin iptallerinin bir an önce kaldırılmasını ve bu konuda yeni bir düzenlemenin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Din görevlisinin hiçbir siyasi partinin adamı olmadığını ifade eden Yıldız, "Din görevlileri yıkıcı, bölücü, ırkçı ve ideolojik tartışmaların üzerinde ve dışındadır. Hiç kimse Diyanet mensuplarını, kendi kısır tartışmalarının bir parçası haline getiremez. Hiç kimse, siyasi rant sağlamak için bu büyük ve nezih camiayı istismar malzemesi olarak gündeme getirme hakkına ve haddine sahip değildir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA