Organları Beş Hastaya Umut Oldu

Burdur Devlet Hastanesi‘nde beyin ölümü gerçekleşen iki çocuk babası Recep Erdoğan (33)‘ın organları babası ve eşinin kararı ile bağışlandı.

Afyonkarahisar‘ın Dinar İlçesinden dönerken geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Burdur Devlet Hastanesi‘nde beyin ölümü gerçekleşen Recep Erdoğan‘ın bağışlanan organları 5 hastaya umut oldu. Ailenin kararının ardından Sağlık Bakanlığı‘nın belirlediği prosedür çerçevesinde işlemler tamamlanarak, organ bekleyen merkezlerle irtibat kuruldu. Yrd.Doç. Dr. İbrahim Ali Osmanoğlu başkanlığındaki Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Servisi‘nden gelen ekip tarafından Burdur

Devlet Hastanesi‘nde yapılan operasyonla Erdoğan‘ın organları alındı. Erdoğan‘ın kalbi Gazi Atatürk Stadı‘na inen ambulans helikopterle kalp nakli bekleyen bir hasta için Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi‘ne götürüldü. Recep Erdoğan‘ın kalbi, böbreği, karaciğeri Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi‘ne, pankreası Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne diğer böbreği ise Konya Başkent Hastanesi‘ne gönderildi.

Burdur Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Aydın yaptığı açıklamada, "Afyonkarahisar‘dan trafik kazasıyla bir vaka geldi. 33 yaşında genç bir erkek hastaydı. Bugün itibariyle beyin ölümü gerçekleşti ve bütün organlarını bağışladı" dedi.

Yrd.Doç.Dr. İbrahim Ali Osmanoğlu ise operasyon öncesi yaptığı açıklamada, "Hastanın karaciğerini, iki böbreğini, kalbini ve pankreasını çıkaracağız. Karaciğer ve böbreğin tekini Akdeniz Üniversitesi Hastanesi‘ndeki hastalarımıza nakledeceğiz. Pankreası Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi‘ne diğer böbrek ise Konya Başkent Hastanesi‘ne gönderilecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA