Bilici: Yatırımcıları Bilici Yatırım’A Ortak Olmaya Davet Ediyorum

Adana’nın köklü kuruluşlarından olan ve halka açılmaya hazırlanan Bilici Yatırım, yatırımcılarla buluştu.

Adana’nın köklü kuruluşlarından olan ve halka açılmaya hazırlanan Bilici Yatırım, yatırımcılarla buluştu.

Vali İlhan Atış’ın da katılımıyla gerçekleşen toplantı Hilton Oteli’nde düzenlendi. Tanıtım toplantısında konuşan Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, yatırımcılarla kader birliği yapacaklarını belirterek, “Grubumuzu geleceğe taşıma misyonu yüklediğimiz Bilici Yatırım’ı halka açarak, 60 yılı aşan sanayi ve ticaret hayatımızda yeni bir aşamaya geçiyoruz. Yatırımcıları, Grubumuzun amiral gemisi olacak, geleceğin şirketi Bilici Yatırım’a ortak olmaya, sadece bugünün başarılarını değil geleceğin kazançlarını da paylaşmaya davet ediyorum” dedi.

Bilici Yatırım’ın şu aşamada, iplik büküm ve boya-apre faaliyetleriyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren, modayı takip eden, kendisini sürekli yenileyen, nitelikli ve özellikli ürünleri uluslararası markalar tarafından tercih edilen, başarılı ve istikrarlı bir şirket olduğunu belirten Bilici, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bilici Yatırım’ın halka açılmasını, stratejik bir karar olarak uzun süre önce belirledik. Halka açılmayı kurumsallaşmanın bir gereği olarak gördük. Tekstil ve toprak işlerimiz yine devam edecek. Varlığımızı, toprağa ve tekstil faaliyetlerimize borçluyuz. Ancak tarım artık farklı bir yere gidiyor, endüstriyel tarım alanında faaliyet gösteriyoruz. Çocuklarımızla birlikte turizm, enerji, gayrimenkul ve benzeri yeni nesil işlerde büyüyeceğiz.”

“Krizlere rağmen karlılığını sürekli hale getirmeyi başarmış, yüksek kar marjlarıyla çalışan, borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıkıyoruz” diyen Bilici, yeni alanlara yönelik yatırımlarda ve fırsatları değerlendirmede Bilici Yatırım’ın, grubun amiral gemisi olacağını vurguladı. Bilici, halka arzdan elde edilecek gelirin de, esas olarak yeni yatırımlara yönlendirileceğini söyledi.

Bu doğrultudaki ilk adımın, Adana’ya, beş yıldızlı yeni bir otel kazandırmak olacağını kaydeden Mehmet Ali Bilici, “TSKB GYO ile yüzde 50 ortaklıkla, Adana’nın en büyük kapasiteli ikinci oteli olacak Otel Adana’nın temelini önümüzdeki aylarda atacağız. Sizleri şimdiden, temel atma törenimize davet ediyorum” dedi.

Bilici Yatırım’ın, uzun yıllar sonra Adana’dan gerçekleşecek ilk halka arz olarak Adana için de özel bir anlam ifade ettiğini vurgulayan Bilici, “14 yıl aradan sonra Adana’dan halka açılan ilk şirket olarak taşıdığımız sorumluluk daha da büyük. Yatırımcılara iyi bir şirket sunarken, kentimizi de, sektörümüzü de borsada en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bizim açtığımız yoldan yeni Adana şirketlerinin gelmesini arzu ediyoruz. Çünkü, Adana bunu hak ediyor” şeklinde konuştu.

HİSSELERİN TAMAMI YURT İÇİNE SATILACAK

Adana toplantısında halka arz çalışmalarıyla ilgili bilgileri ise Bilici Yatırım’ın halka arz danışmanlığı ve aracılığını üstlenen Deniz Yatırım’ın Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan verdi. Bakırhan, Bilici Yatırım’ın her zaman verimli, karlı ve istikrarlı bir mali performans ortaya koyduğuna dikkat çekerek, şirketin, yüksek kar marjına sahip, borçsuz bir şirket olarak yatırımcıların huzuruna çıktığını vurguladı.

Toplantıda verilen bilgilere göre, Bilici Yatırım halka arz işleminin önümüzdeki hafta tamamlanması planlanıyor. Hisselerin tamamının yurtiçinde satılacağı arzda, hisselerin yüzde 90’ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmiş durumda. Bilici Yatırım halka arzı, sermaye artışı yoluyla yapılacak. Halen 20 milyon 73 bin 320 lira olan şirket sermayesi, halka arz sonrası 30 milyon liraya yükselirken, şirketin halka açıklık oranı ise yüzde 33.10 olacak. Halka arz fiyatı ise cazip bir iskonto uygulanarak hisse başına 2,70 lira olarak belirlendi. Bu fiyat üzerinden Bilici Yatırım, 81 milyon liralık piyasa değeriyle borsaya gelecek. Halka arzdan elde edilecek gelir ise 26,8 milyon lira olacak. Bilici Yatırım halka arzının daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak üzere uzun vadeli yatırımı özendirici bazı teşvikler ile bazı sınırlandırmalar getirildi. Bu doğrultuda, ‘Yükselen Oranlı Geri Alım Garantisi’ uygulanacak. Bu uygulamadan sadece halka arza katılan bireysel yatırımcılar yararlanabilecek. Yurtiçi bireysel yatırımcılar için başvuru üst limiti olarak 100 bin adet, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için üst limit olarak 150 bin adet belirlendi.

İSTİKRARLI VE YÜKSEK KAR MARJI

Şirket birleşmesi çerçevesinde düzenlenmiş finansal göstergelere göre 2009 yılında 19,6 milyon lira gelir, 1,9 milyon lira faaliyet karı, 1,5 milyon lira net kar elde eden Bilici Yatırım, 2010 yılında gelirini yüzde 20 artırarak 23,5 milyon liraya yükseltti. Şirket aynı dönemde faaliyet karını yüzde 147 artırarak 4,7 milyon liraya, net karını ise yüzde 150 oranında artırarak 3,8 milyon liraya yükseltti. Bilici Yatırım’ın sektör şirketleriyle karşılaştırıldığında en dikkat çekici özelliklerinden birisi yüksek kar marjıyla çalışıyor olması. Şirketin FAVÖK marjı, 2008 yılında yüzde 22,6 2009 yılında yüzde 19,2 2010 yılında ise yüzde 29,2 olarak gerçekleşti.