Atatürk Anadolu Lisesi‘nde Ağaçlandırma Çalışmaları

Şırnak‘ın Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesine 120 fidan dikti.

Silopi Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri okula ait bahçeyi güzelleştirmek için kendi bütçeleri ile okula 20 adet çam ve 20 adet palmiye ağacı satın aldı. Lise Müdürü Şiyar Tümas da Silopi Kaymakamlığı‘ndan temin ettiği 40 çınar ve 40 akasya ağacını da alarak öğrencilerin beraberlerinde getirdikleri ağaç fidanlarını toprakla buluşturdu. Silopi Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Şiyar Tümas okul bahçesine ilk aşamada 120 adet fidan dikildiğini belirtti. Tümas, "Öğrencilerimiz kendi aralarında toplanarak

okulumuzu ağaçlandırmak istediler. Bu amaçla kendi imkanları ile getirdikleri 20 çam ve 20 palmiyeden oluşan ağaç fidanlarını idareye teslim ettiler. Bizde Silopi Kaymakamlığı‘ndan 40 çınar ve 40 akasya ağacını aldık. Okula ait bahçeye önce toprak döküm çalışması yaptık. Bahçedeki taşları toplayıp düzleştirmesini yaptıktan sonra ıslah edilmesini sağladık. Daha sonra öğretmen ve öğrencilerle birlikte 120 ağaç fidanlarını okulumuza ait bahçeye diktik" dedi.

Amaçlarının öğrencilere ağaç sevgini aşılamak olduğunu belirten Okul Müdürü Şiyar Tümas, "Öğrencilerimizin yeşil örtüye olan bilincini arttırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda, öğretmenlerimiz sürekli fidan dikmeye ağacı koruma ile ilgili bilgiler veriyorlar. Dikilen bu fidanlar, hem çevremize katkı yapacak, hem de okulumuzun daha da güzelleşmesine katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA