Plastik Model Uçak Yarışması Ödül Töreni

Türk Hava Kuvvetleri‘nin 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Uluslararası Plastik Model Uçak Yarışması‘nda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Hava Kuvvetleri Müzesi‘nde düzenlenen törende konuşan Müze Komutanı Albay Naci Türkmen, yarışmaya 188 modelcinin katıldığını, ayrıca 9 modelin yarışmada görev aldığını söyledi. Türkmen, yurtdışından Almanya, Polonya ve Bulgaristan olmak üzere yabancı modelcilerin de bulunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından 3 kategoride ödül alan çocuk ve gençlere bilgisayar, maket uçak ve sürpriz hediyeler verildi. Törende çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunuldu. Batman, Malatya ve Diyarbakır çocuk yuvalarından gelen çocuklar, yarışmaya eğitmenler eşliğinde katıldı. Çocuklar kategorisinde birinci olan Zekin Alıcı, hayalinin pilot olmak olduğunu anlatarak, yarışmada birinci olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA