Bir Ton Ciğer Yaklaşık Bir Saat İçinde Tüketildi

Edirne’de düzenlenen 1. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nde bir ton ciğer vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Edirne Belediyesi‘nin organizasyonunda gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Edirne’de düzenlenen 1. Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali’nde bir ton ciğer vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Edirne Belediyesi‘nin organizasyonunda gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin son günü, Edirne Belediyesi ve Romanya Bando ekiplerinin konseri ile başladı. Şehrin en işlek caddesinde devam eden festivalde klasik otomobiller giriş yaptı. Vatandaşlar tarafından ilgi ile izlenen otomobiller sergilenmek üzere cadde üzerinde park edildi.

Edirne Valisi Gökhan Sözer ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin alanda yerini almasıyla birlikte son gün etkinlikleri devam etti. Burada bir konuşma yapan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne‘yi kültür ve sanat şehri yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Edirne‘nin turizmde son yıllarda ciddi yol aldığını kaydeden Sedefçi, “Edirne, Osmanlı‘ya başkentlik yapmış, Selimiye‘si, 3 nehri, hanları, hamamları, güzel insanlarıyla Edirne‘miz unutulmuş bir kentken yıldızı parlayan bir şehir haline gelmiştir. Bugün 1 milyon turisti ağırlıyoruz. Bunda tava ciğerinin de payı büyük.” dedi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Birliği Başkanı Emin İnağ da 2004 yılında başlatılan tava ciğeri tanıtımlarının sonuçlarını festival ile almaya başladıklarını söyledi. Edirne Tava Ciğerini Koruma ve Edirne‘yi Tanıtma Derneği Başkanı Bahri Dinar ise festival günü ciğer ustalarının “düğünleri” olarak niteledi.

Yapılan konuşmaların ardından, usta önlüklerini giyen Vali Gökhan Sözer, unda yoğrulan ciğeri kızgın tavaya atarken belediye başkanı da kızaran ciğeri kepçe ile karıştırdı. İkili, daha sonra pişen ilk ciğeri vatandaşlara ikram etti. Festivalde cadde boyunca açılan standlarda yerlerini alan ve lokantalarında sadece ciğer pişiren 25 usta yerini aldı.

Şimdiye kadar müşterilerini en iyi ciğeri sunmaya çalışan tava ciğeri ustaları, bu kez hünerleri vatandaşlar için gösterdi. Ciğerlerin pişmesiyle birlikte alanda bulunan vatandaşlar standlara hücum etti. Zaman zaman yaşanan izdihamda özellikle çocuklar ve öndeki vatandaşlar olumsuz etkilendi.

Ancak belediyenin aldığı önlemler sayesinde izdihamın büyümesi engellendi.