Arınç, Büyük Sanayi Sitesi‘nin Temelini Attı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa‘nın Ketsel ilçesinde yapılacak BESOB Büyük Sanayi Sitesi‘nin temelini attı. Muhalefet partisine yüklenen Arınç, "Bu hayırlı iştir. Ama bir taraftan birileri itiraz eder. İdare mahkemesinin abonesi bunlar, Danıştay‘ın abonesi. Akşam orada yatıyorlar, sabah dilekçe veriyorlar" dedi.

Kestel ilçesi Çataltepe mevkisinde düzenlenen temel atma törenine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa Valisi Şahabettin Harput, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TOKİ yetkilileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Törende konuşan Arınç, "Ben bu törende güzellikler görüyorum. Esnaf ve sanatkarların sağlıklı yeni işyerleri olacak. 3 bin dönüm üzerinde işyerleri ve sosyal tesisleri yapılacak. Mahalle aralarında verimsiz koşullarda çalışan arkadaşların çok güzel bir işyeri olacak. Esnaf ve

sanatkarlar bir ülkenin omurgası gibidir. Esnaf, dürüst, milliyetçi, vatansever, ekmeğini fukara ile paylaşan, yıllardır bizi ayakta tutan, ülkesinin omurgası saydığımız en değerli kesimdir. Esnaf ve sanatkarlara ne yapılacaksa, biz onun içindeyiz" diye konuştu.

"Allah hayırlı etsin. En kısa zamanda bitişini göstersin inşallah" diyerek konuşmasını sürdüren Arınç, "Projenin hepsi yazılmış çizilmiş. Burası Kestel içinde. Aslında büyük işin yapılmasına Kestel Belediye Başkanımızın sevinmesi lazım. Seviniyor ama bunları söylemeyecek. ‘Bu iş doğru mu, bu iş hayırlı mı?‘ diye düşünecek. O zaman kardeşim yol istiyorsan yolda yaparız. Yolsuzluk yapmıyor, yol yapıyorlar. Bizim işimiz yol yapmak. İnsanın içinde kılcal damarlar hayat veriyor. Türkiye‘de yol var. Ekonomiye

hayat veriyor. Bu iş başlayacak. Arkasından ne geliyorsa onu da yapacağız. Burada yapılacak değişimin Kestel‘in ekonomisine faydası var. Keşke ben Kestel Belediye Başkanı olsam. Barakfakih Hazretleri sağ olsaydı burada ne dualar ederdi. Onu böyle yapsak, ‘şunu böyle yapsak‘ bizim lügatimizde yok" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE‘DE İŞLER AÇILIYOR"

Türkiye‘de işyerlerinin çalıştığını ve sanayici ile esnafın memnun olduğunu söyleyen Arınç, "Bizde hep vermek var. Mali yapılandırma getirdik. 60 bin esnafımız Bursa‘da müracaat etti. Büyük borç yükleri vardı. Esnaf üzülüyordu ve sıkılıyordu. Ama onu hafiflettik. Üzerlerinden yükü aldık. Bize ‘Allah razı olsun‘ dediler. Türkiye‘de işler açılıyor, sanayiciler memnun, işyerleri memnun. Ama önemli olan esnaf. Bizim gözümüz onlarda. Onların işi iyi giderse, bütün Türkiye bayram edecek. Zaman içinde her şey

2-B ile belki yeni anayasada yapacağımız değişiklikler ile esnafın sıkıntılarını çözeceğiz. Bunlar çözülür. Yeter ki aklından geçeni yapacak kuvveti olsun" ifadelerini kullandı.

ARINÇ MUHALEFETE YÜKLENDİ

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Arınç, "Bu hayırlı iştir. Ama bir taraftan birileri itiraz eder. İdare mahkemesinin abonesi bunlar, Danıştayın abonesi. Akşam orada yatıyorlar, sabah dilekçe veriyorlar. Türkiye‘de eskiden polis devleti vardı. Polis devleti bitti, yerini kanun devletine bıraktı. Kanun devleti bile çoğu yerde bitti. Yerine hukuk devleti geldi. Kural Allah emri değil ya. Haklı olanı yapmalıyız. Kanunu hukuka uyduracaksınız. Şimdi artık hukuk devleti geliyor. Anayasada darbecileri koruyan

maddeler gidiyor. Elinde güç kuvvet bulunduranların değil, hukuk isteyenlerin dönemi geliyor. Bazılarının uyanması lazım. Türkiye artık yeni bir Türkiye, bireysel olarak insan odaklı anayasasına kavuşacak" dedi.

"BÖYLE BİR GÜZELLİĞİ BABA OĞLUNA YAPAR. ANKARA‘DAKİ BABA YAPMAZ"

Kestel Sanayi Sitesi‘nin 2 katrilyon TL‘ye mal olacağını söyleyen Arınç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel‘i işaret ederek, "Buraya içine girince ödeyeceksiniz. Böyle bir güzelliği ancak baba oğluna yapar. Ama Ankara‘daki baba değil. 50 milyon TL istimlak bedeli ödenmiş. Kimsenin hakkını almıyoruz. Her şey hukukun içinde. Bunu başaracağız. Arkadaşlarımızın yaktığı meşale sonunda her yeri aydınlatacak" diye konuştu.

Törende konuşan Vali Şahabettin Harput ise, sabrın, azmin, yardımlaşmanın muhteşem bir örneğini gördüklerini belirterek, "Başından beri bu işin içinde olduk. Çok güzel bir yardımlaşma örneği sergilendi. 17 il burayı kendine örnek almış. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

3 milyon metrekare alana kurulacak sanayi sitesinin 1.5 yılda tamamlanması hedefleniyor. Esnafın yapılması için 47 milyon lira para ödediği sanayi sitesinde 24 meslek grubu çalışmalarını sürdürecek.

Kaynak: İHA