Kur‘an Kurslarında Eğitim-Öğretim Yılı Sona Eriyor

Ödemiş Müftülüğü Ayşe Boyacı Kız Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencileri Güven Düğün Salonu‘nda 2010-2011 eğitim ve öğretimin tamamlanmasından dolayı hatim merasimi düzenlediler.

Kur‘an Kurslarında Eğitim-Öğretim Yılı Sona Eriyor
Sunumunu öğreticilerden İlknur Yekeler‘in yaptığı merasime Tire Müftüsü Salih Sağlam, Ödemiş Müftü vekili Hamza Özkan, müftülük personeli, Kuran Kursları öğreticileri, Öğrencilerin yanı sıra halktan yoğun bir katılım oldu.

Merasim saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunması ile başladı. Kuran-ı Kerim‘den ayetlerin okunmasının ardından Ödemiş Müftü Vekili Hamza Özkan bir konuşma yaptı. Özkan konuşmasında "Kuran okumak insanın yaşı ile ilgili değildir. İnsan istedikten sonra hangi yaşta olursa olsun kuran okumayı öğrenebilir. Her türlü meşakkatlere rağmen kuran öğrenen kardeşlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Tire Müftüsü Salih Sağlam ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Allah‘ın yarattığı her şey güzeldir. Ama en güzeli insan olmaktır. Allah ayette ‘Muhakkak biz insanı en güzel bir şekilde yarattık‘ buyrulmaktadır. İnsan güzel bir sanat eseridir. Bir de eserlerin en güzeli vardır. Kainatta yaratılanların en güzeli de insandır. Allah tabiattaki her şeyi bir güzellik ve ölçü içerisinde yaratmıştır. Ölçüyü Allah bozmaz. İnsanlar bozar. İnsanlar bozmaları halinde kıtlık, kuraklık, açlık, felaket gibi doğal felaketler olabilir. İnsanların nerden gelip nereye gittiklerine bir bakması gerekmektedir. Allah‘ı tanıyıp bilenler için altlarından ırmaklar akan cennetler vardır. İslam‘ın özünü iyi anlayıp yaşayanlara Allah karşılığını kat kat verecektir. Salih amelin karşılığı cennettir. Cennet ucuz bir yer değildir. Oraya gitmek için çok çalışmak gerekir"

“Cennet ucuz değil, Cehennemde lüzumsuz değildir” diyerek herkesin Kuran öğrenmesi gerektiğine dikkati çeken Sağlam, İslam dinin okuma dini olduğunu söyledi.

Konuşmaların sonrasında Ödemiş İmam Hatip Lisesi öğrencileri ilahiler okudular, Ayşe Boyacı Kız Kuran Kursu öğrencileri de Kuran‘dan ayetler okuyarak programa katkıda bulundular. Temsili diploma töreniyle devam eden programda slayt gösterileri ile tüm yıl içerindeki faaliyetler sergilendi. Hatim merasimi öğretici Netice Acarlı‘nın yaptığı dua ile sona erdi.

Kaynak: İHA