Erzincan Valisi Demir Ve Başkan Çakır Havada Adrenalin Yaşadı

Türk Hava Kurumu‘nun Erzincan‘da hizmete açacağı eğitim merkezi için kente gelen Türk Hava Kurumu‘nun (THK) uçucu ve atlayıcılardan oluşan 34 kişilik ekibi, Çesna ve Karavan tipi uçaklar ile Erzincanlılara ücretsiz şehir turu yaptırdı.

Türk Hava Kurumu‘nun Erzincan‘da hizmete açacağı eğitim merkezi için kente gelen Türk Hava Kurumu‘nun (THK) uçucu ve atlayıcılardan oluşan 34 kişilik ekibi, Çesna ve Karavan tipi uçaklar ile Erzincanlılara ücretsiz şehir turu yaptırdı. Etkinliğe katılan Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ve basın mensupları havada adrenalin dolu anlar yaşadı. Pilotun havadaki akrobasi gösterileri ile uçak içerisinde heyecanlı anlar yaşayan vali, belediye başkanı, emniyet müdürü ve basın mensupları çığlıklar attı. Yaklaşık 10 dakikalık uçuş sonrası belediye başkanı, emniyet müdürü ve basın mensuplarının pilottan aynı akrobatik hareketleri yeniden yapmasını talep etmesine Vali Demir, “Kaptan sakın bir daha yapma” diyerek heyecanlandığını ifade etti.

Erzincan Havaalanı‘nda gerçekleştirilen uçuşlar sonrası açıklama yapan Belediye Başkanı Yüksel Çakır; Türk Hava Kurumu‘nun şehirde yarın eğitim merkezinin açılışını yapılacağını hatırlatarak, bununla ilgili bazı denemeler yaptıklarını belirtip; "Yine kendimizi her zaman ki gibi vali, emniyet müdürümüzle beraber feda ediyoruz. Tabi güzel bir duygu. Özellikle bu eğitim merkezinin Erzincan’da açılması, ilimiz açısından büyük katma değerlere sebep olacak. Buna inanıyoruz. Dünya Yamaç Paraşütü yarışmasına bu organizasyonun da denk gelmesi ayrıca anlamlı. Yaklaşık 150 sporcu, 19 ülkeden yarın ki şampiyonda yarışmaya başlayacaklar. Ben bu vesileyle bu çalışmaların Erzincan’da tesis edilmesine katkı sağlamasına başta Sayın Valimize ve ilgili bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Türk Hava Kurumu ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara Erzincan’ı tercih ettikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Herkesin denemesini arzu ederiz. Bugün, yarın, burada uçuşlar devam edecek. Bu zevki, adrenalin yükselmesini yaşamaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Erzincan Valisi Abülkadir Demir ise Türk Hava Kurumu‘na ait tek motor 8 kişilik, daha çok taksi özelliğinde çalışan uçakla birlikte biraz heyecan verici bir seyahat yaptıklarını belirterek şunları söyledi; "Pilot, özellikle manevra yaparak, hepimizin bu konuda ki yeteneğini ortaya koydu. Erzincan özellikle sivil havacılık anlamında bir merkez konumuna doğru gidiyor. Şu anda üniversitemize bağlı Çelebi Holding tarafından yapılan sivil havacılık, 4 yıllık yüksek okul açtı. Şu anda öğrencileri var. Erzincan’da 3. Endüstri Meslek Lisesi Havacılık Bölümü açılmak üzere onay verildi. 2011-2012 yılında öğrencilerini alarak eğitime başlayacak. Tabi bizim için, bunların yanında çok önemli bir faaliyette bugün başlıyor. Şu anda gördüğünüz gibi Türk Hava Kurumu‘nun bütün uçakları burada, bütün personeli burada. Çünkü Erzincan‘da Türk Hava Kurumu‘nun Eğitim Merkezi bu yıl için başlayacak. Eski Erzincan Havaalanı‘nın bir kısmı havacılık faaliyetleri için Türk Hava Kurumu‘na verildi. Resmi açılışı yapılacak. Daha sonra da 2011 yılı içerisinde 300 gencimiz burada havacılık eğitimi alacaklar. Burada yamaç paraşütü, paramotor gibi bütün faaliyetleri yapabilecek. Önümüzdeki yıl da bu sayıyı bin kişiye çıkarmak istiyoruz. Tabi Erzincan için havacılık çok önemli, bölge içinde merkez olması kentin bir anda yaşam kalitesini ve diğer konularda da cazibe merkezi olma özelliğini artırmıştır. Burada bizim en büyük şansımız Erzincan insanının havacılığa çok yatkın olması. Özellikle yamaç paraşütü ve diğer havacılıkla ilgili faaliyetleri yapabilecek bir potansiyelimiz var. Dolayısıyla kısa sürede başarı sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Türk Hava Kurumu tarafından gün içerisinde 4 kişilik Çesna ve 8 kişilik Karavan tipi uçaklar ile yaklaşık 150 kişiye ücretsiz olarak şehit turu attırıldı.