Dp Genel Başkanı Zeybek: Mhp’Ye Allah Akıl Versin, Ne Deyeyim

Partisinin Bursa mitinginde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, CHP ve MHP’ye yüklendi.

Dp Genel Başkanı Zeybek: Mhp’Ye Allah Akıl Versin, Ne Deyeyim
Partisinin Bursa mitinginde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, CHP ve MHP’ye yüklendi. Zeybek, "CHP Peki CHP ne yapıyor. CHP’De bir operasyon yapıldı. O da son günlerde içini dışına vurdu. O da Özerklikten bahsetti. Ne yapmaya çalışıyorsun sen. Plan ne. Ne kaldı geriye MHP’mi. Ne diyor, 80 artı 80 160, kaldır onu biz iktidara geliyoruz. Allah akıl versin ne diyeyim. Türkiye’ye Apo getirildiğinde eğer assaydılar terör biterdi. Ama asmadılar. Bu samimiyet mi, asmak istemeseydi ip mi yoktu?" dedi.

Zeybek, Bursa’da Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. Seçim ittifakı yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş ile birlikte seçim otobüsüne çıkan Zeybek, meydanda toplanan kalabalığa 12 Haziran seçimlerinin önemini anlattı. Hükümeti sert dille eleştiren Zeybek, Başbakan Erdoğan’ın Kars’taki heykele ‘ucube’ demesine tepki gösterdi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile TÜSİAD arasında yaşanılan tartışmaya da katılan Zeybek, hükümetin icraatlarını da eleştirdi. Zeybek, “Tarım yok ediliyor, esnaf yok ediliyor ki büyük mağazalara pazar açılsın. Topraklarımız Yunanlılara peşkeş çekiliyor. Ülkenin her şeyi satılıyor. Bu iktidar döneminde halk yoksullaşıyor. İşçi, memur ve emeklilerin maaşı satın alma gücü azalıyor” dedi.

"NEYE MUHALEFET EDİYORLAR?"

DP Lideri Namık Kemal Zeybek, muhalefet partileri CHP ve MHP’yi de eleştirdi. Zeybek, “

Eğer CHP’nin oyları artmazsa, MHP barajın altında kalırsa ne olur, vah vah vah deniyor. Bunlar neye engel oldular. Bu iktidarın yaptıklarının acaba farkındalar mı? Bunların neye muhalefet etiği, halkın sorunlarını dile getirdiklerini gören bilen duyan var mı? Bu iktidar Türkiye’yi kesin olarak bölünmeye götürüyor. PKK bölemez bu ülkeyi ama AKP böler. PKK kim oluyor, o anca terör yapar. Demokrat iktidarlar döneminde mesela Tansu hanım döneminde PKK’nın sesi çıkabiliyor muydu? Çıkmıyordu, niye doğru işler yapılıyordu.

Terör örgütü üyelerinin ayağına mahkeme gönderiyorsun, ben ‘Angut’ dedim diye beni mahkemeye veriyorsun. Üstelik ben ‘Angut’u kötü niyetle söylemedim. Diyor ki, ‘Valilileri halk seçecek’, bu demektir ki, valileri halk seçecek. O valiler bağımsızlık ilan ederse ne olacak. Biz müdahale edeceğiz, daha fazla kan dökülmesin diye Birleşmiş Milletler gelip el koyacak, plan bu” diye konuştu.

Konuşmasında muhalefet partilerinin yetersiz olduğunu ileri süren Zeybek, şöyle devam etti: "Peki CHP ne yapıyor. CHP’de bir operasyon yapıldı. O da son günlerde içini dışına vurdu. O da Özerklikten bahsetti. Ne yapmaya çalışıyorsun sen. Plan ne. Ne kaldı geriye MHP’mi. Ne diyor, 80 artı 80 160, kaldır onu biz iktidara geliyoruz. Allah akıl versin ne diyeyim. Türkiyeye Apo getirildiğinde eğer assaydılar terör biterdi. Ama asmadılar. Bu samimiyet mi, asmak istemeseydi ip mi yoktu. Deseydi ki eğer asmazsanız hükümeti bozarım, demedi. Bir anda erken seçim dedi ve AKP’yi o iktidara getirdi. Niye yaptı bunu.?"