Shçek 2. Türkiye Güreş Şampiyonası Sona Erdi

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) tarafından bu yıl ikincisi Amasya‘da düzenlenen SHÇEK Türkiye Güreş Şampiyonası sona erdi.

Amasya Hamit Kaplan Spor Salonu‘nda 2 gün süren ve 37 ilden 281 çocuğun katıldığı şampiyonada takımlar halinde kızlarda 69 puanla Samsun birinci, 59 puanla Artvin ikinci, 37 puanla Burdur üçüncü, erkeklerde ise 70 puanla Ordu birinci, 55 puanla Denizli ikinci, Amasya ile İstanbul 48 puanla üçüncü oldu.

Şampiyonanın final müsabakalarını Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı İmambey Ertem, Amasya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bayram Erol ile eski Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir de izledi.

Şampiyonada erkeklerde; 42 kiloda 1. Demir Bayhan, 2. Sinan Tekik, 3. ise Mehmet Altun ile Rasim Yıldırım, 46 kiloda 1. Sefer Can, 2. Rasim Sariç, 3. Aydın Avşar ile Furkan Özpolat, 50 kiloda 1. Ömer Buyruk, 2. İbrahim Önge, 3. Ferkan Özpolat ile Sercan Ersidar, 54 kiloda 1. Olgun Aydın, 2. Mehmet Karasin, 3. Yılmaz Tekik ile Gürkan Temel, 58 kiloda 1. Ercan bayrak, 2. Vedat Kotan, 3. Nevzat Teker ile Farid Muhammadi, 63 kiloda 1. Fatih Kahraman, 2. Alemeddin Demir, 3. Ömer Faruk Köksal ile Safar Muhammad, 69 kiloda 1. Tugay Gül, 2. Danial Mahvadi, 3. İsmail Gül ile Furkan Erten, 76 kiloda 1. Mehmet Şahin, 2. Ömer Özamaç, 3. Can Özyıldız ile Mehmet Çetinbaş, 85 kiloda 1. Serkan Tıkna, 2. Bayram Akdoğan, 3. Ali Çölgeçen ile A. Emre Yusufoğlu, 100 kiloda 1. Fatih Başköy, 2. Muhammet Sevinç, 3. Uğur Dündar ile Soner Durmuş. Kızlarda, 40 kiloda 1. Filiz Uçar, 2. Hatice Günay, 3. Gülizar Akan,, 43 kiloda 1. Suna Çeğil, 2. Semanur Obus, 46 kiloda 1. Mehtap Güngül, 2. Seda Canlı, 3. Rabia Varel ile Fatma Otomatik, 49 kiloda 1. Eda Yazıcı, 2. Nuray Alpaslan, 3. Merve Keleş, 52 kiloda 1. Sinem Taşkın, 2. Yeter Öztürk, 3. Esra Aydın, 56 kiloda 1. Gamze Özkan, 2. Handan Sarıer, 3. Hanife Erol ile Duygu Pala, 60 kiloda 1. Burcu Pala, 2. Selva Eçim, 3. Kevser Onat, 65 kiloda 1. Sevgi Acar, 2. Aylin Aksu, 70 kiloda 1. Sevinç Özlem Hadra, 2. Hanife Yatkın oldu.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verilirken, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından şampiyonaya katkılarından dolayı SHÇEK Genel Müdür Yardımcısı İmambey Ertem, Vali Daşöz, Belediye Başkanı Özdemir ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Çeker‘e teşekkür plaketi verildi.

Amasya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bayram Erol, Amasya‘nın ev sahipliğinde devlet koruması altındaki çocuklara sporu sevdirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın başarılı şekilde noktalandığını kaydetti. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Eski Milli Güreşçi Mahmut Demir‘de söz konusu şampiyonanın kimsesiz çocukların hayata atılmaları ve Türk sporuna kazandırılmaları adına büyük önem taşıdığını söyledi.

Kaynak: İHA