Barış Akarsu‘nun Eşyaları Sergilenecek

Muğla‘nın Bodrum ilçesi Torba kavşağında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden genç rock şarkıcısı Barış Akarsu‘nun ölümünün 4. yıldönümü öncesinde ailesi Amasra‘ya gelecek Barış severler için hazırlıklara başladı.

Bartın‘ın Amasra ilçesinde bulunan Barış Akarsu‘nun annesi Hatice ve babası Selahattin Akarsu, oğullarının 4. ölüm yıldönümü öncesinde ziyarete gelecek Barış hayranları için hazırlık yapmaya başladı. Barış Akarsu için evi müze haline getiren Akarsu ailesi, Amasra‘ya ziyarete gelenlere evlerini açtıklarını belirtti.

Barış‘ın eşyalarıyla dolu evin hazırlıklarını tamamlayan baba Selahattin Akarsu, "Oğlumu kaybettiğimizden bu yana acıların en büyüğünü, evlat acısını yaşıyoruz. Bununla beraber gurur ve mutluluğunu da yaşıyoruz. Çünkü, Barış‘ımızı kaybettiğimizden bu yana binlerce barışseverimiz bizi yalnız bırakmadı. Her zaman yanımızda oldular. Bütün barışseverlere buradan teşekkür ediyorum. Burası oğlumuzun odası ve kendi eşyaları buradadır. Evimiz İstanbul‘da idi. Amasra‘da bir ev açtık ve oğlumuzun tüm eşyalarını bu

eve yerleştirdik. Kıyafetleri, takıları, müzik aletleri, ödülleri ve tüm özel eşyaları buradadır" dedi.

Selahattin Akarsu, 4. ölüm yıldönümü öncesinde Barış Akarsu‘nun acısını halen ilk gün gibi yaşadığını belirtti. Önümüzdeki ayın 29‘unda oğlunu kaybedişinin 4. senesi dolacağını anlatan Akarsu, şöyle konuştu: "ama ben ‘kaybettik‘ kelimesini kullanmak istemiyorum. Çünkü, oğlumuz binlerce barışseverin ve bizim kalbimizde yaşıyor. Binlerce barışseverimiz gelip oğlumuzun kabrini ziyaret ediyor. Oğlumuzun heykelinin önünde toplanıp Barış‘ı anıyorlar. Biz de tüm barışseverlerin yanında olmaya çalışıyoruz. Çok

zor oluyor ama katlanmaya çalışıyoruz. Bu güzel bahar ayları geldiğinde hep oğlumu anıyorum. Bahar aylarını çok severdi, doğayı çok severdi, denizi çok severdi, insanları çok severdi. Kendisini de çok severdi ve kendisini sevdiği için herkesi severdi. Hayvanları severdi. Barış‘ımın bir kedisi vardı onu çok severdi. Şu an köyde, doğa ile baş başa yaşıyor. Oğlum karıncayı bile incitmezdi. Oğlumun bu güzel sevgisini, insanlığını milyonlarca insan kalbine aldı. Oğlumuzun yüreğiyle bizim yanımızdalar."

BARIŞ SEVGİSİ BÜTÜN DÜNYAYA YAYILDI

Barış Akarsu‘nun gözü yaşlı annesi Hatice Akarsu ise, Barış Akarsu‘nun dünyanın bir çok ülkesinde hayranı olduğunu ve yurt dışından yüzlerce Barış Akarsu hayranının Amasra‘ya geldiğini belirtti. Barış Akarsu‘nun annesi olduğunu anlatan Hatice Akarsu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Annesi olmaktan da gurur duyuyorum. Oğlumu kaybettiğimizden bu yana hayranlarının ilgisi, sevgisi hiç tükenmedi. Barış‘ı hiç görmeyenler bile ‘Barış‘ sevgisini içlerinde yaşıyor. Barış‘a olan sevgilerini, özlemlerini kalplerinde

yaşıyorlar. Bir çok Barış Akarsu hayranı bizler için bir şeyler hazırlayıp buraya gönderiyor. Almanya, İngiltere, İrlanda, Fransa, İran gibi ülkelerden Barış hayranları bizi sürekli arıyor. Onları çok seviyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Antalya, Diyarbakır, Trabzon, Karabük, Zonguldak gibi Türkiye‘nin bir çok yerinden de Barış Akarsu‘nun eşyalarını, kabristanını, motorlarını ve heykelini görmek için gelenler var. Hepsini çok seviyoruz. Hep birlikte oğlumun sevgisini yüreklerimizde taşıyoruz."

Baba Selahattin Akarsu, oğlunun heykeli ve motorlarının bulunduğu yerleri eline aldığı süpürge ile temizlerken anne Hatice Akarsu da, Barış Akarsu‘nun mezarında bulunan çiçekleri sulayarak hazırlıklarını yapıyor.

Kaynak: İHA