Yılmaz Güney Film Festivali Programı Açıklandı

Batman Belediyesi tarafından önceki yıl Kürtçe kısa film yarışması şeklinde düzenlenen ve bu yıl festivale dönüştürülen 2.

Yılmaz Güney Film Festivali Programı Açıklandı
Batman Belediyesi tarafından önceki yıl Kürtçe kısa film yarışması şeklinde düzenlenen ve bu yıl festivale dönüştürülen 2. Yılmaz Güney Film Festivali programı açıklandı. Programı açıklayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, Kısa Film yarışması, belgesel film yarışması ve kısa film öykü yarışması kategorilerinde düzenlenecek olan bu yılki festivalin 6 gün süreceğini belirtti.

    Batman Belediyesi tarafından “Yılmaz Güney’in geleneğinden geleceğe yürüyoruz” sloganıyla önceki yıl Kürtçe kısa film yarışması şeklinde düzenlenen ve bu yıl festivale dönüştürülen 2. Yılmaz Güney Film Festivali programı belli oldu.

    Batman Belediyesi Yılmaz Güney sinemasında düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkanvekili Nuriye Başçı, Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu.

    Bu yıl 6 gün sürecek olan ve Kısa Film Yarışması, Belgesel Film Yarışması ve Kısa Film Öykü Yarışması kategorilerinde düzenlenecek. Festivalde İnsan Hakları temalı uzun metrajlı film gösterimleri ve sinema üzerine panel ve söyleşilere yer verilecek.

    Bu yıl 14–19 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan festival kapsamında belirlenen kategorilerde yarışmalar katılmak isteyenler için son başvuru tarihi 3 Eylül 2011 olarak belirlendi.

    İlgililerin, festival ve yarışma kategorileriyle ilgili detaylı bilgiler ve başvuru formlarını www.yilmazguneyfilmfestivali.com adresinden temin edebilecekleri belirtildi.