Vali Mutlu: "Şu Ana Kadar Gözaltına Alınan Yok"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Etiler‘deki bombalı saldırıda yaralanan 7 kişiyi, tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Mutlu, saldırıya ilişkin şu ana kadar gözaltına alınan olmadığını açıkladı.

Vali Mutlu öncelikle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi‘ne geldi. Yaralıları ziyaret eden Mutlu‘nun ikinci durağı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Ziyaretinin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaralıların sağlık durumları iyi olduğunu söyledi. Mutlu, "Hayati hiçbir sorunları yok. Eylemin neyle bağlantılı olduğunu tespit etmek için bütün birimlerimiz çalışıyor. Elektrikli bisiklet, dikkat çekmemek ve rahat hareket etmek için

tercih edilmiş olabilir. Paket bırakılmış olsaydı, halkımız çok duyarlı. Anında emniyete bilgi verilirdi. Kamufle etmek amacıyla böyle bir düzenek kullandıklarını zannediyorum. Hedeftekilerin net olarak sivil vatandaşlarımız olduğu ortada. Saldırının birinci mağduru vatandaşlarımızdır. O çevrede farklı kurum, kuruluşlar, sivil, resmi pek çok yer var. Bu patlamanın olduğu yerde sivil vatandaşlarımız etkilenmiştir" dedi. Mutlu bir soru üzerine, "Şu ana kadar gözaltı yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA