Tebdili Kıyafetle Dolaşan Kaymakam, İhtiyaç Sahiplerini Kendisi Buluyor

Hatay‘ın Erzin ilçesinde Kaymakam İskender Yönden, tebdili kıyafet yaparak dolaştığı mahalle ve köylerde ihtiyaç sahiplerini bizzat kendisi tespit ediyor.

Tebdili Kıyafetle Dolaşan Kaymakam, İhtiyaç Sahiplerini Kendisi Buluyor
Hatay‘ın Erzin ilçesinde Kaymakam İskender Yönden, tebdili kıyafet yaparak dolaştığı mahalle ve köylerde ihtiyaç sahiplerini bizzat kendisi tespit ediyor. Mesai saatleri dışında yanına kimseyi almadan yaya olarak veya ticareti taksiyle ilçede bulunan mahalle ve köyleri karış karış gezen Yönden, devletin gönderdiği yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Eski bir devlet geleneğini canlı tutan Kaymakam Yönden‘in bu davranışı vatandaşların takdirini kazanıyor.

    Kaymakamlık görevine başladığı ilk günde 'Makamda oturmayı sevmiyorum, görev saatlerinde halkın içinde olacağım’ diyerek vatandaşın sorunlarını dinlemeye söz veren İskender Yönden, mesai saatleri dışında da çalışıyor. Yaptığı icraatlarla halkın beğenisini kazanan Kaymakam Yönden, Osmanlı padişahları gibi tebdili kıyafet yaparak mahalle ve köyleri dolaşıyor. Özellikle yaşlı ve yalnız yaşayan vatandaşların hal ve hatırlarını soran Yönden, vatandaşların sorunlarını dinleyip ‘en kısa zamanda sıkıntınız giderilecektir‘ diyerek orayı terk ediyor.

     Zaman zaman vatandaşların ‘Sen ne iş yapıyorsun‘ sorularıyla karşılaşan Yönden kendisini kamufle ediyor. Son olarak ilçeye bağlı Gökdere köyünü ziyaret eden Yönden, burada yalnız yaşayan üç yaşlı kadınla tanıştı. Kendisine maddi durumlarının iyi olmadığını ifade eden yaşlılarla yakından ilgilenen Yönden, vatandaşların ihtiyaçlarını bir süre önce kurduğu sosyal marketten temin ederek teslim ettirdi.

    "Sorunları makamda oturarak değil, halkın içine karışarak daha iyi anlarsınız." diyen Kaymakam İskender Yönden, birçok gerçek ihtiyaç sahibi insanın devletten yardım istemeye utandığı için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘na başvurmadığını, kendisinin de bunun bilincinde olduğu içinde böyle bir çalışma başlattığını söyledi.