Manyas Meslek Yüksekokulu Hizmet Binası Açıldı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), Manyas Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Manyas Meslek Yüksekokulu hizmet binası açıldı.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), Manyas Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle yapılan Manyas Meslek Yüksekokulu hizmet binası açıldı. Açılış törenine Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, Vali Yılmaz Arslan, Manyas Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, daire müdürleri, öğretim görevlileri, öğrenciler, öğretmenler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Manyas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Osman Çenet, "Bugün burada, ‘Manyas‘ta meslek yüksekokulu mu olur?‘ diyenlere, ‘Evet, görüldüğü gibi olur.‘ diyorum. Başta Sayın Valimiz olmak üzere rektörümüze ve destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. Rektör Alkan ise devlet-millet işbirliğiyle yapılan okula katkı sağlayan Manyas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Bilfen A.Ş.‘ye teşekkür etti. Okulun Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümünde birinci öğretim olarak 40 öğrenci bulunduğunu belirten Prof. Dr. Alkan, "Önümüzdeki yıl ikinci öğretime 40 öğrenci almak için başvurduk. Ayrıca gerekli işlemlerin tamamlanmasıyle önümüzdeki yıl Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri de açacağız." şeklinde konuştu. Vali Arslan da eğitim için ilk olarak fiziki mekan gerektiğini vurgulayarak, il merkezinde ve ilçelerde BAÜ olarak yapılacak daha çok iş olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Arslan, okulun yapımına katkıları dolayısıyla Başkan Kahraman‘a plaket verdi. Daha sonra protokol üyeleri beraberce açılış kurdelesini kesti.