Kayserili Öğrenciler Elektrikli Otomobil Yaptı

Kayseri‘de Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından üretilen elektrikli otomobil, Mesleki Teknik Eğitim Fuarı‘nın göz bebeği oldu.

Kayserili Öğrenciler Elektrikli Otomobil Yaptı
Dünya Ticaret Merkezi‘nde 34 okuldan öğrencilerin proje ve eserlerinin sergilendiği Mesleki Teknik Eğitim Fuarı‘na katılan lise 4. sınıf öğrencileri Mustafa Erkılıç ile Ünal İncegön ve öğretmenleri Mehmet Şahin ile Mustafa İçöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, "Yerli bir araç istiyorum" sloganından ilham alarak yüzde 100 elektrikle çalışan yerli otomobil üretti. Yağ, benzin, antifriz gibi masrafları olmayan otomobil, sadece 4 saatlik şarj ile 250 kilometre kadar yol katedebiliyor.

38 KEML 01 plakasıyla ürettikleri yerli otomobil hakkında bilgi veren Elektrik Elektronik Bölümü öğretmeni Mehmet Şahin, "Başbakan Erdoğan‘ın yerli otomobil isteği, bizim için ilham kaynağı oldu. Yağ, su, antifriz masrafı, egzozu olmayan bir araç ürettik. Şu an 80 kilometre hızla limitlendirdik ancak bunu artırabiliriz. Yangına veya herhangi bir olumsuzluğa karşı otomatik sigorta devremiz mevcuttur. Türkiye‘de elektrikli minibüs vardı ancak elektrikli otomobilin üretimini ilk kez biz Kayseri‘de yaptık"

dedi. Şahin, oldukça sessiz çalışan elektrikli otomobilin 8 bin TL‘ye mal olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA