Çeyiz Sandığından 21 Kilo Esrar Çıktı

İzmir‘de düzenlenen operasyonda çeyiz sandığında 21 kilo esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliği ekipleri, İran‘dan Ağrı ile Doğubeyazıt ilçesine, oradan da karayoluyla İzmir‘e esrar getireceği öğrenilen kişileri takibe aldı. Yapılan istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından uyuşturucu tacirlerinin içinde bulunduğu otomobil, Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonla durduruldu. Otomobilin bagajında yapılan aramada çeyiz sandığındaki elbiselerin altına gizlenmiş 5 kilosu toz

olmak üzere 21 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirildi. Ekipler araçta bulunan C.E. (42), eşi Z.E. (41) ile Ü.O.‘yu (31) gözaltına aldı. Genişletilen operasyonda, uyuşturucunun İzmir‘de piyasaya sürülmesi için gözaltındaki 3 kişiye yardımcı olacağı belirlenen A.S. (40) de yakalandı.

Zanlıların uyuşturucu satmak suçundan poliste kayıtlarının bulunduğu öğrenildi. Ele geçirilen esrarın İran‘dan Türkiye‘ye sokulduğu, çeyiz sandığına gizlenip getirildiği İzmir‘de piyasaya sürülmeye çalışıldığı bildirildi. Emniyette sorgulanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA