Bbp Genel Başkanı Topçu İstanbul‘daki Patlamayı Kınadı

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul‘daki saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade ederek, "Bizi idam cezası için kınayanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz" dedi.

Topçu yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul‘da gerçekleşen ve 8 vatandaşın yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısı ile ilgili olarak terör saldırılarının vatandaşın canını yakmaya devam ettiğini söyledi. Seçimlere yaklaştıkça eylem ve provokasyonun devam edeceğini iddia eden Topçu, bunun için istihbari çalışmaların artırılarak önlem alınması gerektiğini kaydetti. Topçu, terörle mücadele ederken mevcut konsepti mutlaka değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti:

"Mevcut hükümetin yöntemleriyle terörle etkin mücadelede yapılmadığını acı tecrübeler yaşayarak gördük. Törer şehre inmiştir. Terör istediği şehirde, istediği yerde eylem yapacak bir imkana kavuşmuştur. Terörist unsurlar apaçık şekilde milletimizi tehdit eder bir aşamaya gelmiştir. Terörist unsurlar Türkiye‘yi Tunus, Libşa, Suriye, Mısır haline getirmeye cesareti gösterebilmektedir. Hükümet terörle etkin mücadele yapacak yerde bölücülerin siyasi uzantılarını eleştirip oy devşirme peşine düşmüştür. 12

Haziran seçimleri milletin güvenliğinden daha önemli değildir. Bizi idam cezası için kınayanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz."

Bütün terör unsurlarının ve terörden nemalanma hesabı yapan siyasileri ikaz ettiğini söyleyen Topçu, millet kendi güvenliğine verdiği kıymeti 12 Haziran‘da sandıkta göstereceğini anlattı.

Kaynak: İHA