Başbakan Erdoğan Kılıçdaroğlu‘nu Eleştirdi: 500 Gün 4 Aya İndi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirerek, "Şimdi çıkmış diyor ki; ‘bana bir 500 gün verin bütün vaatlerimi yerine getireceğim‘.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu eleştirerek, "Şimdi çıkmış diyor ki; ‘bana bir 500 gün verin bütün vaatlerimi yerine getireceğim‘. Bu sözler size tanıdık geldi mi? Geçmişte bunu birileri daha söylüyordu değil mi? Şimdi bu da ezber yapıyor, ezber. Dersini maşallah iyi öğreniyor. Dün çıktı 500 günü 4 aya indirdi." dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Niğde Hükümet Konağı önünde düzenlenen mitinginde halka seslendi. "Malezya‘ya, Suudi Arabistan‘a, Birleşik Arap Emirlikleri‘ne, Ürdün‘e, Pakistan‘a, Güney Kore‘ye, Hollanda‘ya kendi ürettiğimiz ürünleri satıyoruz." diyen Erdoğan, o ülkelerin araçlarının da Türkiye‘de modernize edildiğin belirtti. Başbakan Erdoğan, "Dün, askeri Ulukışla‘dan 52 gün yürüyerek Erzurum‘a bitkin halde varan, düşmana atacak kurşun bulamayan bir Türkiye vardı, bugün dünyaya teknoloji ihraç eden bir Türkiye var." diye konuştu.

    Muhalefete yönelik eleştirilerini, savunma sanayisinde ve sağlık sektöründe yaptıkları yenilikleri anlatarak sürdüren Başbakan Erdoğan, "Sayın Bahçeli‘ye sorun bakalım. ANKA ne demek, MİLGEM ne demek, ATAK ne demek. Sayın Kılıçdaroğlu‘na sorun bakalım duble yol, hızlı tren, hastanelerin birleşmesi ne demek. Bilmezler; çünkü böyle bir muhayyile, vizyon yok. Bunlar yapmayı bilmez, yıkmayı, bozmayı bilir." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun Samsun‘da ölen 2,5 aylık Kübra ile ilgili sözlerini de eleştiren Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeter artık, bu yavruyu bu kadar istismar etmekten bıkmadın mı? Oranın belediyesi de CHP‘li. Senin CHP‘li belediyen ne iş yapar? Ya sen yardımcı olsaydın, bize haber verseydin. Haberimiz olmamış olabilir. Bunu gören zat kendi döneminde ölülerimizi rehin alıyorlardı. Sen neyi konuşuyorsun ya, sen önce haddini bil haddini. Siz bu ülkede insana değer vermediniz. Şimdi çıkmış diyor ki; ‘bana bir 500 gün verin bütün vaatlerimi yerine getireceğim‘. Bu sözler size tanıdık geldi mi? Geçmişte bunu birileri daha söylüyordu değil mi? Şimdi bu da ezber yapıyor, ezber. Dersini maşallah iyi öğreniyor. Dün çıktı 500 günü 4 aya indirdi. ‘Verdiğimiz sözleri yerine getirmezsem ilk 4 ay içinde siyaseti de genel başkanlığı da bırakacağım‘ diyor. 500 gün 4 aya indi; yani 120 güne... Maşallah, boynuz kulağı geçti. Talebi hocasına açtı. Seçime daha 17 gün var. Ben inanıyorum ki bu süreyi CHP Genel Başkanı 30 dakikaya kadar indirebilir. Ee, dilin kemiği yok. Hele Sayın Kılıçdarolu‘nda hiç yok. Nasıl olsa çark etme rekoru 30 dakika..."

"OMURGA, KEMİK HİÇBİR ŞEY YOK"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı’nın YÖK ile ilgili vaatlerini de eleştirdi. Erdoğan, "Bu nasıl iş ya az önce YÖK‘ü kaldırmıştın. 30 dakika sonra da bedelliden gelen parayı oraya aktaracağım, diyorsun. Olmayan bir şeye para aktarılır mı? Ama Kılıçdaroğlu aktarır. Niye? Omurga yok, kemik yok hiçbir şey yok." dedi.