Abdüllatif Şener, Stso Danışma Kurulu‘nda

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Danışma Kurulu‘na katılan Sivas bağımsız milletvekili adayı Abdüllatif Şener, Türkiye‘nin çapul siyasetten kurtularak kul hakkı gözeten yeni bir siyasete ihtiyacı olduğunu söyledi.

Abdüllatif Şener, Stso Danışma Kurulu‘nda
Toplantının açılış konuşmasını yapan STSO Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, "Bağımsız olarak koyduğunuz adaylığınız inşallah milletvekilliğiyle sonuçlanır. Sivas‘ımız hizmet almaya devam eder" dedi.

STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ise Sivas‘a yapılan hizmetlerin altında imzası olduğunu belirttiği Şener‘e teşekkür etti. Yıldırım, "Her zaman yanımızda oldunuz. Odamızın yapımında ve bu salonların kullanılmasında emekleriniz büyük. Sivas‘taki tüm proje ve hizmetlerin altında imzanız var" ifadelerini kullandı.

Mevcut siyasetin işleyişi itibarıyla ülkeyi geleceğe taşıyacak dinamiklere sahip olmadığını vurgulayan Şener, varlığıyla sorun üreten bir yapının oluştuğunu söyledi. Kaba üslupla yapılan siyasetin prim toplamasını da eleştiren Şener, "Çok bağıran daha çok destek görüyor. Bizim üslubumuza ters. Siyasi partilerin kozları seçmene ne kadar karşılıksız para ve imkan temin edilecekleriyle ilgidir. Sadece bu tablo bile Türkiye‘nin ne kadar karanlık noktada olduğunu göstermektedir. Her biri karşılıksız dağıtım

mekanizması kurmuştur. Siyasetin rant dağıttığı ülkede alın terine mi yoksa dirsek temasına mı prim verildiği ortadadır" dedi. Başbakan yardımcısı olduğu dönemde hükümette yaşanan olumsuzlukları ve cumhurbaşkanlığı sürecini değerlendiren Şener, yeni dönemin çok daha zor olacağı mesajını verdi. Şener, "Bu ekonomik politikalarla 2023 vizyonuna ulaşamadan 4 kez kriz yeriz" dedi.

"GÜL TÜRKİYE‘Yİ DOLAŞIRKEN BEN SİVAS‘IN KÖYLERİNİ İKNA EDİYORDUM"

"Vaktiyle ne cumhurbaşkanı ne başbakan benden bir adım öndeydi. Birini başbakan yapan Karadeniz‘dir, diğerini cumhurbaşkanı yapan Kayseri‘dir. 2002 seçimlerinde ben köyleri, beldeleri dolaşırken şimdiki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye‘yi dolaşıyordu. Benim de uğrayamadığım her köyden hesap soruyorlardı. Bir taraftan kasaba politikası yapıp Sivas‘ı ikna etmek zorundaydım, bir taraftan Ankara‘da siyaset cambazlarıyla yarışmak zorundayım" ifadelerini kullanan Şener, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki dönem daha karışık. İlk defa cumhurbaşkanını halk seçecek. Bu seçimlerde yüzde 50‘yi aşmadığı takdirde oyla cumhurbaşkanı seçilemiyor. Şu anda hiçbir partinin de oyları yüzde 50‘yi aşmıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında bile benim ismim anılacak da Sivas‘ta zor duruma düşeceğim, ben Sivas‘a derdimi nasıl anlatacağım diye ter döküyorum. Önce gelip Sivas‘ı ikna edeceğim, sonra Ankara‘ya gidip cambazlarla uğraşıp yarış vereceğim."

Kaynak: İHA