Minik Öğrenciler Vali Cerrah’I Ziyaret Etti

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Makbule Hanım Anaokulu Müdür Vekili Selver İnce, öğretmen Hilal Karadere ve öğrencilerini makamında kabul etti.

Minik Öğrenciler Vali Cerrah’I Ziyaret Etti
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Makbule Hanım Anaokulu Müdür Vekili Selver İnce, öğretmen Hilal Karadere ve öğrencilerini makamında kabul etti.

    Okul öncesi eğitimin gelişmesi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunmak ve bu konuda kamuoyu oluşturmak amacı ile 23–27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek eğitim şenlikleri programı çerçevesinde Vali Cerrah’ı ziyaret ettiklerini söyleyen Müdür Vekili Selver İnce, şenlik programı ile ilgili bilgi verdi.

    Vali Celalettin Cerrah ise okul öncesi eğitimin önemini vurgulayarak, “Öncelikle okul öncesi eğitim alan öğrencilerimiz, bundan sonraki eğitim hayatlarında daha başarılı oluyorlar. Ayrıca okulda nasıl davranmaları gerektiğini, arkadaşları ile iletişimi, öğretmenlerine saygıyı okul öncesi eğitimde öğrendikleri için ilköğretimde uyum sorunu yaşamıyorlar. Bu nedenle okul öncesi eğitime çok önem veriyoruz.”dedi.

    “Babası Yapsın Çocuğu Okusun Ülkesi Mutlu Olsun.” ve “Dedesi Yapsın Torunu Okusun Ülkesi Mutlu Olsun.” sloganları ile başlatılan kampanya kapsamında 34 anasınıfının yapıldığını da ifade eden Vali Cerrah, “Okul öncesi eğitim alan öğrencilerimizin, kendilerinden büyük öğrencilerle aynı bina içersinde değil de müstakil anasınıflarında eğitim almaları, eğitimin kalitesi açısından önemli. Bu nedenle okullarımızın bahçelerine müstakil anasınıfları yapıyoruz. Şu anda okul öncesi eğitimde diğer illerden daha ileride olduğumuzu söyleyebilirim.” diye konuştu.

    Anaokulu öğrencileriyle bir süre sohbet eden Vali Cerrah, okul öncesi eğitimin öğrencileri özgüven kazandırdığını da ifade ederek, bunu görmekten memnuniyet duyduğunu kaydetti.

    Vali Cerrah, ziyaret sonunda küçük öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.