Bdp‘li Vekil Adayları Kuzey Irak‘a Uğurlandı

Demokratik Toplum Kongresi‘nden Ahmet Türk, Şerafettin Elçi, Bayram Bozyel ve Hamit Geylani; Mesud Barzani ve Kürt Yönetimi ile görüşmek üzere Habur sınır kapısı üzerinden Kuzey Irak‘a geçti. Heyet Habur sınır kapısında davul zurna eşliğinde Kuzey Irak‘a uğurlandı.

Bdp‘li Vekil Adayları Kuzey Irak‘a Uğurlandı
Irak‘a gitmek için Habur sınır kapısına gelen kapatılan eski DTP Eşbaşkanı ve Mardin milletvekili adayı Ahmet Türk, KADEP eski Genel Başkanı ve Diyarbakır milletvekili adayı Şerafettin Elçi, HAK PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel ve BDP Eşbaşkanı Hamit Geylani‘ye yoğun sevgi gösterileri arasında Irak‘a gönderildiler. Habur sınır kapısında bir açıklama yapan Ahmet Türk, dört ayrı ülkede yaşayan Kürtlerin konumlarını konuşacaklarını, Türkiye‘deki Kürt sorununun barışçıl yollarla çözümü noktasında fikir

alışverişinde bulunacaklarını, 15 kişilik heyetle Barzani ile görüşeceklerini, bölge parlamentosu başta olmak üzere oradaki STK‘larla da görüşeceklerini ifade etti.

Türk yöneltilen, "Başbakan Erdoğan‘ın ŞIrnak mitinginde BTP‘li belediyelere para gönderiyoruz ama nereye gidiyor bilmiyoruz" sorusuna karşılık, Türk, BTP‘li belediyelerin hesaplarının şeffaf olduğunu, bütün BDP‘li belediyelerin halka hizmet ettiklerini ve hesaplarının da isteyene açık olduğunu söyledi.

Yine BDP Eşbaşkanı Hamit Geylani, yaptığı konuşmada, başbakan Erdoğan‘ın kendi partileri için CHP ile ittifak halindeler şeklindeki konuşmasının gerçek dışı olduğunu, hiçbir parti ile bir ilişki içinde olmadıklarını, blok adayları olarak 70 milyon insanla birlik olduğunu ve 70 milyonla ittifakta olduklarını iddia etti. Geylani, Başbakan Erdoğan‘ın söylediği ‘kepenkleri kapattırıyorlar‘ açıklamasına karşılık da kepenkleri kendilerinin kapattırmadıklarını savundu.

Kaynak: İHA