Aşırı Kilo Ve Hareketsizlik Kireçlenmeyi Artırıyor

Uzmanlar, aşırı kilo ve hareketsizliğin kas sisteminin en büyük düşmanı olduğunu belirterek, insan yaşlandıkça nasıl saçları beyazlayıp, deri buruşuyorsa, kireçlenmenin de o derece doğal olduğunu söylüyorlar.

Menisküs yırtıkları ve zedelenmelerine dikkat çeken uzmanlar, menisküs yırtıklarının herkeste olabileceğini ifade ederek, "Genç yaşta da menisküs

zedelenmeleri yaşanabilir. Fakat yaş ilerledikçe menisküslerde yaşanabilecek zedelenmelerin artması sözkonusu" dediler.

Uzmanlar diz içerisinden gelen sesler, dizde oluşan gerginlikle beraberindeki şişlik, dizde sıvı toplanması ve menisküsün yırtık parçasının eklemin içine düşmesiyle oluşan takılma ve kitlenmelerin menisküs zedelenmeleri, hatta yırtıklarının habercisi olabileceğini kaydederken, "Bir ay boyunca hareket ettirilmeden tutulan bir bacağın eski gücüne kavuşması için altı ay kadar çalıştırmak gerekli. Kaslar ne kadar doğru çalıştırılırsa o kadar sağlıklı çalışır ve kireçlenme durumunu en aza indirir" diye konuştular

Kireçlenmenin bir hastalık olmadığını söyleyen uzmanlar, "Nasıl yaş ilerledikçe saçlarımız beyazlıyor, derimiz buruşuyorsa kireçlenme de doğal. Fakat kireçlenmeyi artıran en önemli faktörlerin başında aşırı kilo ve günlük yaşamımızdaki yanlış hareketlerdir" dediler.

Kas ve iskelet sisteminin en büyük düşmanının kilo olduğunun altını çizen uzmanlar, daha az kilolu hastaların rahatsızlıklarının tedaviye daha olumlu yanıt verdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA