Malatya’Da Buluşan Bölge İşadamları: Herşeyi Devletten Beklemek Doğru Değil

Doğu ve Güneydoğulu bir grup işadamları Malatya’da bir araya geldi. Malatya’da düzenlenen “Bölgelerarası İş Geliştirme Platformu”nda katılan işadamları, sivil toplum kuruluşlarının (STK) olarak üzerlerine düşen görevi yapmak istediklerini vurguladı.

Doğu ve Güneydoğulu bir grup işadamları Malatya’da bir araya geldi. Malatya’da düzenlenen “Bölgelerarası İş Geliştirme Platformu”nda katılan işadamları, sivil toplum kuruluşlarının (STK) olarak üzerlerine düşen görevi yapmak istediklerini vurguladı.

    Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Fincan, TUSKON’a bağlı derneklerden MAKİAD ve ELGİAD’ın birlikte düzenlediği ‘İş Platformu’na’ HÜRSİAD olarak bir otobüs işadamlarıyla birlikte katıldıklarını söyledi.     

    Dernek olarak öncelikli amaçlarının, üyelerin hem yurt dışına hem de yurt içinde yeni pazarlar bulmalarını sağlamak, bu amaçla böylesi organizasyonlara katılmak olduğunu dile getirdi.

    İş geliştirme formunun çok verimli geçtiğini ifade eden Fincan, “Bizler her şeyi devletten bekleyen bir düşünceye karşıyız, o dönemler eskide kaldı. Bu dönemde STK’lar devletinin yetişemediği yerlere ulaşmak zorundadır.” dedi.

    Fincan, “2-3 Haziranda İstanbul’da yine üyelerimizin katılacağı ve Çin’den farklı sektörlerden işadamlarıyla ikili görüşmeler organize ediyoruz işadamlarımıza üyelerimize yeni ufuklara yeni pazarlar açma adına çalışmalarımız devam ediyoruz.” diye konuştu.

    İş görüşmesine katılan HÜRSİAD üyesi Nur Ege Tarım Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şen ise “Geziye katılmaktan çok mutlu oldum, çok güzel görüşmeler yaptık. Biz firma olarak Malatya’dan kayısı bağlantısı kurduk. Yine Malatya’ya kuru üzüm sattık iş görüşmelerimiz çok verimli geçti. HÜRSİAD ve TUSKON’un tüm programlarına katılmaya çalışıyorum. Çok verimli geçiyor. Bu tür organizasyonların devamını temenni ederim.” dedi.

    İş Görüşme Platformu’na, Malatyalı Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) ve Elazığ Genç İşadamları Derneği (ELGİAD)‘nin bölgedeki iş adamlarını buluşturmak ve ortak iş imkânları geliştirmek amacıyla Anemon Otel’de düzenledi. ‘İş Geliştirme Platformu’nun açılışını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaparken, toplantıya Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, Malatya TSO Başkanı Hüseyin Erkoç, ASGİAD Başkanı Fatih Bilgiç, ELSİAD Başkanı Aleattin Arslan ve çok sayıda işadamı katıldı.