Kosovalı Öğrencilerin Samsun Gezisi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun’a gelen Kosovalı öğrenciler, merkez İlkadım ilçesini gezdi.

Kosovalı Öğrencilerin Samsun Gezisi
Samsun Balkan Türkleri Derneği’nin davetlisi olarak Samsun’a gelen 22 Kosovalı öğrenci ve 3 öğretmen, 19 Mayıs kutlamalarına katıldı. Öğrenciler, Samsun’un tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. Kosova Prizen’in Mustafa Baki İlköğretim Okulu’nda okuyan başarılı öğrenciler, Acem Tekkesi’nde İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın konuğu oldu. Samsun’un Türkiye’deki önemini Kosovalı öğrencilerle paylaşan Demirtaş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni Samsun’dan başlattığını, bu nedenle ilçenin ‘İlkadım’ adını kazandığını söyledi.

Kosovalı öğrencilerin Grup Başkanı Gani Şinik, Samsun’u çok beğendiğini belirterek, “İlkadım ilçesi Samsun’un tarihi dokusunu en iyi şekilde gözler önüne seriyor. Ne mutlu ki bu güzellikleri yakından görme fırsatı bulduk. Öğrencilerim son derece memnun kaldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini Samsun’dan başlatması Samsun’un ülke için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Tüm dünya insanının bu tarihi olguyu yakından görmesi gerekiyor. Gittiğim her yerde dostlarıma Samsun’u, özellikle İlkadım’ı anlatacağım. Misafirperverliğinden dolayı grup adına İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA