Ayakkabıcılara Kestirme Yol Müjdesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ayakkabıcılar Sitesi‘nden Kemalpaşa Caddesi‘ne direkt bağlantı sağlayacak olan 1.4 kilometrelik ana arterin açılması için yol yapım çalışmalarına başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ayakkabıcılar Sitesi‘nden Kemalpaşa Caddesi‘ne direkt bağlantı sağlayacak olan 1.4 kilometrelik ana arterin açılması için yol yapım çalışmalarına başladı. Bölgede site yöneticileri ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ana arter olarak açılacak yeni yolun çalışmalarına aciliyeti nedeniyle belediyenin şantiye imkanları ile başlandığını müjdeledi.

    Ayakkabıcılar Sitesi ile Kemalpaşa Caddesi arasında doğrudan bağlantı sağlayacak olan yeni yol, site sakinleri için büyük kolaylık sağlayacak. Ayakkabıcılar Sitesi ve Kara Nakliyecileri Sitesi‘ne gelen büyük tonajlı kamyonlar ve TIR‘lar, halen Aydınlar Caddesi‘ni kullanarak otobana geçiş yapıyor. Bu durum otoban girişinde trafik yoğunluğuna neden oluyor. Yolun hizmete alınmasıyla birlikte bu araçlar, Aydınlar Caddesi‘ni kullanmadan, Ayakkabıcılar Sitesi‘nden direkt Kemalpaşa Caddesi‘ne ve otobana rahatlıkla giriş yapabilecekler. Böylece bölgedeki trafik sorunu da büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi, yolun kente kazandırılması amacıyla imar planı tadilatı yaparak imar uygulaması gerçekleştirdi. Ancak çeşitli itirazlar ve güzergah üzerinde BOTAŞ‘ın ana boru hattı bulunması nedeniyle süreç uzadı. 35 metre genişliğinde toplam 1.4 kilometre uzunluğunda yapılacak yolun zemin hazırlığına kendi şantiye imkanları ile başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şu anda BOTAŞ ana boru hattı üzerine koruma betonu atım çalışmalarını sürdürüyor.