Arnavut İtfaiyeciler, İzmir‘de Eğitim Gördü

Arnavutluk‘tan gelen itfaiyeciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 15 gün eğitim gördü.

Arnavutluk‘tan gelen itfaiyeciler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toros İtfaiye Eğitim Merkezi’nde 15 gün eğitim gördü.

    6 kilometrelik Kalinaş tünelinde görevli 6 itfaiye personeli, eğitici olmak için İzmir’e geldi. Başbakanlık Türk İşbirliği Kalkınma Ajansı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen eğitim çalışmalarına katılan itfaiyeciler, eğitimlerini tamamlayarak eğitici oldu. Öğrendiklerini tatbikatla pekiştiren Arnavut itfaiyeciler, açık alanda meydana gelen sanayi yangınını başarıyla söndürdü, tünel içinde meydana gelen araç yangınına da müdahale etti.

            Geçtiğimiz yıl Arnavutluk’a giderek tünelde görevli 50 kişilik itfaiye personeline 15 gün eğitim verdiklerini hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, “Bu eğitimin sürekli olması gerektiğini düşünerek içlerinden 6 kişiyi belirledik. Burada birçok senaryolar uygulayarak, tatbikatlar yaparak eğitimlerini en iyi şekilde tamamladık. Kendileri de özveriyle çalıştı, verdiğimiz her görevi yerine getirdi. Eğitim onlar için çok faydalı oldu.” diye konuştu.

            Kalinaş Tüneli İtfaiye Baş Müdürü Fatmir Cengu, “Hocalarımız bize gerçek bir hayat tecrübesi verdi. İki hafta boyunca her gün eğitim aldık. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve İzmir İtfaiyesi’ne teşekkür ediyoruz.” dedi.